Имейл маркетинг за бизнеса

Маркетингът по електронната поща може да бъде чудесен инструмент за привличане на трафик към уебсайта ви. Не забравяте обаче, че тънка е границата между спама и имейл маркетинга. Затова, той може както и да ви бъде много полезен, така и да ви навреди.

Като цяло изработката на един имейл трябва да спазва правилата на качествения уеб дизайн. На практика, един имейл не би трябвало да е много различен от целева страница, имайки предвид, че крайната му задача е да накара посетителя да кликне на определен бутон и да генерира трафик към вашия уеб сайт. Трябва разбира се да има и връзка между имейла и страницата на която се отива след като се кликне. По-долу ще видите няколко начални съвета как да направите качествен имейл маркетинг.

Направете стратегия за изпращане на имейли до определени групи от хора. Разпределете ги в различни мейлинг листи съобразени с предпочитанията на потребителите, които са се записали за имейла. По този начин ще можете правилно да таргетирате хората.

Направете записването за имейл бюлетин на вашия сайт маскимално удобно и привличащо вниманието. По този начин ще увеличите шанса си да наберете качествени имейли, като под качествени се има впредвид, че тези хора наистина желаят да получават поща от вас. Процента на кликове ще бъде неимоверно по-висок в този случай съпоставено в случая когато купувате имейли.

Както записването, така и отписването трябва да е максимално удобно. Ако потребителят желае да се отпише, но не намери откъде да го направи в рамките на две до три секунди, то много вероятно е да ви маркира като спам. Обикновенно големите доставчици на безплатни имейл услуги, водят статистика за броя на тези докладвания и има възможност да ви баннат, което е много неприятно – не можете да изпращате имейли към този доставчик.

Поинтересувайте се как стоят и законово нещата. Включете изречение за непоискано търговско съобщение.

Направете професионално изглеждащ имейл форматиран с HTML , спазвайте правилата, които важат и за изграждането на обикновенна лендинг страница. ВСе пак не е хубаво и да се прекалява с дизайна за да може да се осигури правилно визуализиране във всички мейл клиенти и браузери. Трябва да има основните елементи като контрастни цветове, подкана към потребителя да извърши определено действие.

Това са  само най-важните правила, които да имаме предвид при разработката на имейл маркетинг кампания. Разбира се има и още много такива, но важното в случая е, че трябва да се знае, че имейл маркетингът би могъл да бъде страхотно полезен или много вреден ако не е подходено правилно. Има и фирми, които се занимават само с имейл маркетинг и можете да почерпите опит от тях, като се поинтересувате кои са най-добрите практики в бранша.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (66 votes)