Ин витро оплождане – метод за асистирана репродукция

ин витро оплождане

Един от популярните методи за асистирана репродукция се нарича ин витро оплождане. При този процес от тялото на жената се извличат яйцеклетки, които биват оплодени извън него и след развитието на зиготи биват връщани обратно в нея с идеята да симулират нормална бременност.С оглед начина ни на живот все повече семейства и двойки търсят варианти да се сдобият с наследници посредством алтернативи, тъй като са с понижени репродуктивни възможности по една или друга причина. Съществуват и редица фактори, които влияят плодотворно на техните намерения, както и такива, които се препоръчва да бъдат избягвани.

Днес ще се спрем на един от най-сериозните негативни фактори при ин витро, а именно женското наднормено тегло, което може да намали шанса за зачеване дори повече, отколкото ако пушите по време на този метод и износването на плода. Всъщност освен чисто в емоционален, психологически и социален аспект, наднорменото тегло все по-често бива свързвано и с понижените репродуктивни възможности на човек.

По-долу сме обобщили накратко какви са рисковете за неуспех при наднормено тегло при жената и как този фактор влияе негативно при опити за зачеване на наследници:

  • Наднорменото тегло често е причина за непостоянството на цикъла при жената, а това е нещо, което е доста неприятно в редица аспекти, а не само при опити за забременяване посредством ин витро.
  • Повишеното тегло на майката често е посочвано от лекарите като една от основните причини за проблемите при износване на плода.
  • Повишените количества женски хормони в лицето на Естроген, отделяни при кандидат-майки с високо тегло могат да намалят успеваемостта за зачеване, както при ин витро, така и при нормални обстоятелства.
  • Този проблем може да се окаже и свързан с развитието на кисти в яйчниците, които могат да бъдат наистина неприятно явление за всяка жена
  • Освен по-горните проблеми, то повишеното и небалансирано тегло на майката може да доведе и до усложнения при опитите за забременяване посредством ин витро или друг метод за асистирана репродукция.

Много жени изпадат в депресии заради факта, че не могат да имат деца по нормален начин, което често води до повишаване на теглото. Не допускайте подобно развитие, защото то може завинаги да затвори пътя ви към зачеването на собствени деца, за каквито винаги сте мечтали.

FacebookTwitterLinkedIn
3.9/5 - (102 votes)
The following two tabs change content below.