Интересни факти за камерите на мобилните телефони

Факти за камерите на телефоните

Колкото и да не ни се вярва камерите са се превърнали в част от нашия живот. Всеки един от нас ежедневно използва камера, било то тази на мобилното си устройство. Малко са онези, пропускащи възможността да заснемат нещо интересно, което са видели, докато пътуват или да запечатат любим момент със скъп човек. В днешната статия ще ви разкрием няколко интересни факти за камерите било то при телефоните или таблетите.

Какво представлява лещата на камерата?

В зависимост от това какъв вид е оптиката, използвана от камерата, ние можем да се наслаждаваме на сполучливо или несполучливо изображение. Или  казано по друг начин, от оптиката зависи крайният резултат на изображението или видеоклипа. Предполагам вече се досещате, че колкото по-голяма е една леща, толкова по-добри снимки ще произвежда вашето мобилно устройство.

Не са малко онези потребители, закупуващи си мобилни устройства с ясната нагласа, че те ще бъдат използвани единствено за снимки. В такъв случай е добре да обърнете съсредоточено внимание на диафрагмата. Някой от служителите по обектите, предлагащи средства за комуникация ще го нарекат още f – число. Важна е максималната диафрагма. Тя позволява на обектива да се отвори повече и да допуска по-голямо количество светлина да навлиза, което значи, че снимките ще се получават много  по-качествени.

Друго, което е от съществено значение за лещата, е фокусното разстояние. Ако фокусното разстояние е по-малко, то това значи, че ъгълът на снимане е по-широк. Навярно не ви е правило особено впечатление, но голяма част от устройствата, като телефони и таблети, са широкоъгълни, което значи, че през тях успяваме да видим повече, отколкото зрението ни позволява.

Какво знаем и какво не знаем за увеличаване на образа?

На всеки му се е налагало да заснеме даден обект, като се нуждае от увеличаване на образа. Това, до известна степен, ни позволява да се приближим по-близо, като в действителност не се изисква да се отместваме дори и сантиметър. Всичко това е дело на увеличаване на образа. Ако използвате цифрови камери, то няма да ви е излишно да знаете, че предимно те използват два вида технологии, служещи за увеличаване на образа. Това са оптичен зуум и цифров зуум.

Предна и задна камера

Преди време на пазара се разпространяваха предимно нови мобилни телефони, разполагащи единствено със задна камера. Днес почти всяко едно от тях е с две – предна и задна. Задните камери са разположени на гърба на самото устройство. Предните камери се отличават с това, че са по-слаби в сравнение със задните. Те обаче са изключително подходящи за заснемане на автопортрети или нашумелите напоследък селфита.

Aко интереса ви е в посока мобилни телефони, то можете да посетите оналйн магазин и да разгледате техните предложения за най-подходящ телефон според вашите изисквания, камера и бюджет.

FacebookTwitterLinkedIn
3.9/5 - (56 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.