Изберете естествените методи за лечение на хемороиди

Хемороидите могат да бъдат много болезнено състояние за хората страдащи от този проблем. Понякога тяхната поява е съпроводена с кървене, болезнени изхождания, сърбеж и подуване. Това може да окаже влияние върху нормалния живот на човек, като затруднява неговите рутинни дейности като шофиране и стоеж в седнало положение.

Съществуват естествени средства за лечение на хемороиди, които могат да облекчат състоянието на пациента, както и спирането на кървенето. Ето някои от тях, които ще можете да приложите в домашни условия:

–  Масло от гроздови семена – това средство е било използвано за лечение на кървящи хемороиди. Благодарение на основните хранителни вещества, намиращи се в това масло, то може да се използва като салатен дресинг. В него се съдържат есенциални антиоксиданти, витамини С и Е и бетакаротин. Всичко това намалява възпалението и болката и свързаните с това симптоми при хемороиди. Това масло съдържа естествени съставки, така че може да се разглежда като безопасно лекарство за лечение на този проблем, без поява на странични ефекти.

–  Ябълков оцет – ябълковия оцет, може да се разглежда като много ефективно природно средство за лечение на хемороиди. Препоръчва се една малка доза ябълков оцет след всяко хранене за облекчаване на болките. Можете също така да прилагате течността под формата на компрес, директно върху засегнатата област.

–  Колоидно сребро – това е силен антибиотик, който може да лекува кървенето при хемороиди. Прилага се локално с напоен памучен тампон върху възпаленото място. Използва се за лечение, както на вътрешни, така и на външни хемороиди.

–  Бял равнец – това средство помага при свиването на хемороидите. Той е ефикасен при спиране на кървенето и намаляване на подуването. Лечебните агенти, намиращи се в бял равнец, като аспарагин, салицилова киселина и флавоноиди, могат да  помогнат за облекчаване на възпалението.

–  Venapro – това лекарство е много ефективно при облекчаване на симптомите при проблем с хемороидите. Една капсула през устата, се приема за лечение на кървящи хемороиди. В повечето случаи ефекта е моментален, още след първата употреба. Можете да използвате и различни кремове и гелове, които са на разположение в търговската мрежа, за да получите още по добър резултат.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (57 votes)