Избор на оградна мрежа – на какво да обърнете внимание

Оградни мрежи

Оградните мрежи имат изключително широк спектър от приложения, което ги прави ценни съоръжения при различен тип дейности. Те могат да ограничат дворното ви пространство, за да предпазят от нежелани посетители или да попречат на домашните любимци да се озоват в опасна за тях среда.

Тези мрежи са често използвани и в селскостопанството за ограждане на парцели за различни видове животни, или за предпазване на градината от по-едри вредители.

В зависимост от вида мрежа и нейната изработка, това съоръжение може да бъде използвано дори в райони, изискващи по-висока степен на сигурност.

Ако искате да оградите двора си, но се притеснявате, че мрежата позволява добра видимост отвън, можете да скриете гледката към двора си като добавите храсти и плетове до оградата. Из предложенията на TeMax.bg ще намерите изобилие от различни по вид мрежи за ограда с висока устойчивост, предлагани на изключително достъпна цена.

Тук ще разгледаме на какви характеристики да обърнете внимание при избор на оградна мрежа, за да останете доволни от избора си и да получите максималните ползи.

Как да изберем оградна мрежа

Разликите между различните видове оградна мрежа определят и това за какъв тип употреба би била най-подходяща тя. Предлагат се модели, изработени от различни материали и с различно покритие. Освен това, мрежите се различават и по това колко ситни или едри са те, както и по дебелината на телта, от която са изработени.

Преди да закупите мрежа е важно да определите за какъв тип точно заграждение ще ви бъде необходима тя, и да изберете подходящия вариант. В противен случай мрежата няма да може да ви свърши достатъчно добра работа.

Ето на кои характеристики да обърнете внимание при избора.

Колко е ситна

Оградите с по-ситна мрежа са подходящи за заграждения на дребни животни, тъй като при тях няма риск животното да се промуши между телта. Те са подходящи и за овощни и градински заграждения.

В случай, че ще ограждате двор или имот е препоръчително да изберете по-едра и висока мрежа, тъй като тези модели са и по-здрави. Тези оградни мрежи могат да бъдат и много по-високи, което предоставя по-голяма сигурност за вашия имот.

Материали и покритие

В магазините ще откриете поцинковани и електрозаварени мрежи, както и такива с PVC покритие. Електрозаварените осигуряват високо ниво на защита, затова са подходящи в райони, където е необходима по-голяма сигурност.

Поцинкованото покритие осигурява антикорозионна защита, но ако искате оградата да издържа максимално на атмосферните условия е препоръчително да се спрете на вариант с PVC покритие.

FacebookTwitterLinkedIn
5/5 - (4 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.