Изкупуване на коли на старо

По принцип, от всяко нещо може да се извлече някаква полза. Добър пример за това е старата ви кола, която вече не е в състояние да ви служи, но пък би могла да се превърне в източник на пари за вас.  Необходимо е просто да я оставите за рециклиране на някоя от многобройните фирми за скрап.

Стойността на  автомобила ви ще се уточни  от съответната фирма за изкупуване на коли за скрап, чиито услуги използвате. Колко ще ви бъде заплатено зависи от масата на желязото и различните метали в превозното средство. Сигурно ще ви е интересно да научите, че руските автомобили като  “ Москвич  “ и  “ Волга”   са с най-голямо съдържание на метали.

А редица превозни средства, които се оставят за преработка, се оценяват по –високо от останалите, тъй като в съставните им части са включени мед, бронз и алуминий. Обикновено тези метали заемат много малка част от цялата маса на автомобила, но са по-скъпи от останалите.

Иначе, количеството стомана в колата е най-същественото, което  се взима под внимание. Хората от съответната фирма държат също така да огледат цялостното и състояние, както и да се запознаят с годината на производство. От голямо значение също така е резервоара и евентуалното наличие на ръжда. Парите, които ще получите, се определят съгласно всички тези особености на автомобила.

Взимането на една прилична сума безспорно е важно, но в предаването на коли за скрап има и още редица преимущества.

Като начало, трябва да се отбележи, че вие няма нужда да правите каквото и да било , тъй като извозването на автомобила е включено в услугите на фирмата. Служителите ще ви предоставят и всички документи, за да  дерегистрирате превозното средство.

Радостта ви от печалбата ще бъде съчетана с облекчението от изхвърлянето на една неизползваема кола. Не на последно място, помнете, че с подобно решение вие се обявявате против замърсяването на природата..

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (30 votes)