Изработка на сайт с високо ниво на използваемост

използваемост

Когато сте решили, че имате нужда от изработка на сайт и обмисляте неговото съдържание и евентуална визия, не забравяйте, че целта на всеки сайт е да бъде полезен за своите посетители. Дори да успеете да го оптимизирате добре или да дадете огромни средства за неговата реклама, ако посетителите му влизат в него и веднага излизат, то той ще бъде безполезен за Вас.Кои са най-важните условия за да бъде един сайт желан и да задържа своите потребители? Преди всичко той трябва да бъде създаден с мисъл за тях. Не забравяйте, че повечето от посетителите не се интересуват толкова от фирмата, а от това какво и при какви условия предлага тя на своите клиенти.

Първото нещо, което ще грабне всеки при първия клик е уникален уеб дизайн, в който потребителя ще припознае точно това, за което е влязъл. Дизайнът трябва да е характерен и по възможно най-добрия начин да напомня за услугите или продуктите, които предлага сайта. Така ще успеете да задържите вниманието на посетителя и да го накарате да продължи да разглежда сайта.

Следващият изключително важен момент при изработка на сайт са текстовете в него. Не бива да се изкушавате от гръмки и строго професионални термини и дълги изречения. Текстовете не са за Вашите конкуренти в бранша и целта им е да бъдат разбрани от обикновения потребител, който не е задължен да бъде специалист в областта. Колкото по-достъпен и опростен е стилът и езикът, на който са написани текстовете в сайта, толкова  повече потребители и клиенти ще задържите в него.

Текстовете са много важен момент за един сайт и от гледна точка на индексирането му от търсачките в Интернет. Те трябва да имат задължително уникално съдържание, за да бъдат уважени от тях. Всички търсачки обичат уникалните текстове и в никакъв случай не бива да се изкушавате да копирате от друго място. Ако срещате трудности при създаване на текстовете, може да потърсите помощ от фирмата, която ще изработи сайта. Освен съвети и насоки, те биха Ви помогнали и да ги създадете, а има и фирми, които само с това се занимават. Всички текстове трябва да бъдат насочени само и само за Вашите клиенти, но и съобразени с правилата на търсачките, за да могат да достигат до тях.

При изработка на сайт освен дизайна и достъпност на текстовете изключително важен момент е и неговата структура, от която зависи посетителя лесно да намира това, което го интересува. Затова сайта, който е предпочетен от всеки влязъл в него трябва да бъде с лесна навигация и достъпна функционалност.

Когато обмисляте какви са желанията Ви преди да ги изложите на фирмата, която ще изработи Вашия сайт, винаги мислете от гледна точка на потребител. Така ще стигнете до правилния  вариант на сайт, който ще работи за Вас.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (64 votes)