Как да бъдем щастливи в 9 стъпки

Чувствате ли се истински щастливи? Знаете ли какво в действителност означава щастието и как се постига то? Всеки, който е тръгнал да търси щастието трябва да си зададе тези важни въпроси. Ако искате да бъдете щастливи, … вие трябва да приемете на първо място мисълта, че вие можете и трябва да бъдете.

Много хора правят фаталната грешка, като си мислят, че те не заслужават да са щастливи и приемат нещастието като тяхна съдба. Истината е, че щастието както всичко в живота трябва да бъде „отгледано“. Възползвайте се от следващите съвети и направете щастието постоянен спътник на живота си.

<strong>1.</strong> Осъзнайте кое е това, което ви прави щастливи. В това отношение нещата са твърде индивидуални. Осланяйте се на вашата индивидуалност и преследвайте щастието си, независимо от това дали то съвпада с това на околните.

<strong>2. </strong>Направете си план за постигане на мечтите, които вярвате, че ще ви направят щастливи. Състоянието ви ще се подобри значително когато знаете,че преследвате цел имаща много висока за вас стойност.

<strong>3.</strong> Обграждайте се с щастливи хора. Лесно е да започнеш да мислиш негативно, когато си заобиколен от такива хора. Респективно, емоционалното състояние на щастливите хора ще ви бъде предадено и на вас, ако контактувате с тях.

<strong>4.</strong> Когато нещо се обърква или не се получава така както искате, опитайте се да разрешите проблема, вместо да се самосъжалявате. Истински щастливите хора не позволяват на проблемите да развалят тяхното настроение. Те знаят, че ако се потрудят малко могат да обърнат обстоятелствата в своя полза.

<strong>5. </strong>Отделяйте всеки ден по няколко минути размишлявайки за това, което ви прави истински щастливи. Тези няколко минути ще ви дадат възможност да фокусирате мисълта си върху положителните неща във вашия живот и ще ви накарат да продължите към щастието.

<strong>6.</strong> Друга важна стъпка е да отделяте всеки ден по малко време доставяйки си някакво удоволствие – взимането на дълга, релаксираща баня, спокойното изпиване на сутрешното кафе и т. н.

<strong>7.</strong> Търсете хумора във всяка една ситуация. Дори и там, където ви се налага да сте сериозни, опитвайте се при първа възможност да я разсеете с малко хумор.

<strong>8. </strong>Грижете се за здравето си . Свръхтеглото или отказа да приемаме храна са причини за отклоняване от щастието. Освен това допълнителните физически натоварвания стимулират притока на ендорфин, който ви кара да се чувствате щастливи.

<strong>9.</strong> Изключително важно е да разберете, че заслужавате щастие. Тези, които вярват в обратното, рискуват на подсъзнателно ниво да саботират постигането на щастие. Дори, ако се налага повтаряйте си всеки ден на глас, че вие заслужавате щастие и си припомняйте стъпките, които трябва да направите, за да го постигнете.

Трудно е да се определи какво точно представлява щастието, но повечето хора се страхуват да си признаят дали са щастливи или не. За тях е по – лесно да вярват, че всичко е съдба и на едни им е писано да са щастливи, а на други не.Тези пасивни мисли са изключително грешни и трябва да бъдат игнорирани.Следвайте съзнателно тези съвети всеки ден и ще видите, че резултатите ще са на лице.

FacebookTwitterLinkedIn
4.3/5 - (53 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.