Как да изберем какъв цвят контактни лещи да закупим

За разлика от медицинските контактни лещи, с цветните такива можете да промените външния си вид за няколко секунди (което обяснява и огромната им популярност по света).
Съществуват три основни вида контактни лещи:

 

  • Подобряващи контактни лещи: Този тип лещи са направени от полупрозрачен материал, който ще се слее с вашия естествен цвят на очите за подобряването му. Някой от тях преливат в различни цветове, за максимално естествен ефект. Можете да изберете цвят сходен с вашия или да опитате нещо съвсем ново.

 

 

  • Покривни лещи: Те са съставени от непрозрачен материал, за да променят изцяло вашния естествен цвят на окото. Непрозрачно лещи обикновено биват в плътни цветове като зелено, сиво, синьо, кафяво и т.н. Ако имате тъмни очи и искате да смените цвета на очите напълно, това вероятно ще бъде най-добрия избор за вас.

 

 

  • Контурни лещи: За разлика от предходните два вида лещи, тези имат тъмен контур от външната страна на ириса (от тук произхожда и името им), за да направят вашите очи по-големи и ярки. Те ще ви донесат най-внушителен ефект и ще привлекат вниманието което заслужавате.

 

При избора на цвят е хубаво да вземете предвид етническата си принадлежност, натуралния цвят на очите ви, естествения цвят на кожата, както и ефекта към който се стремите. Разбира се, ако сте от бялата раса – син, зелен, сив, кафяв и лешников цвят на лещите ще изглежда най-естествено за вас като се има предвид, че кафявото определено е най-естествения и масово разпространен цвят сред всички.
Ако търсите нещо по-драматично, ярки цветове като лилаво или наситено синьо ще бъдат перфектен избор за вас. Тези цветове са склонни да се открояват повече при хората с по-тъмен цвят на кожата.
Само не забравяйте, че един и същ чифт лещи може да изглежда много различно на различни хора – дори двама души с един и същ цвят на косата, цвят на очите и цвят на кожата. Аз силно ви препоръчвам да се изпробват различни цветове, за да намерите идеалния избор за вас.

FacebookTwitterLinkedIn
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.
Коли за бал под наем - SpeedyCars.eu