Как да изберем какъв цвят контактни лещи да закупим

За разлика от медицинските контактни лещи, с цветните такива можете да промените външния си вид за няколко секунди (което обяснява и огромната им популярност по света).
Съществуват три основни вида контактни лещи:

 

  • Подобряващи контактни лещи: Този тип лещи са направени от полупрозрачен материал, който ще се слее с вашия естествен цвят на очите за подобряването му. Някой от тях преливат в различни цветове, за максимално естествен ефект. Можете да изберете цвят сходен с вашия или да опитате нещо съвсем ново.

 

 

  • Покривни лещи: Те са съставени от непрозрачен материал, за да променят изцяло вашния естествен цвят на окото. Непрозрачно лещи обикновено биват в плътни цветове като зелено, сиво, синьо, кафяво и т.н. Ако имате тъмни очи и искате да смените цвета на очите напълно, това вероятно ще бъде най-добрия избор за вас.

 

 

  • Контурни лещи: За разлика от предходните два вида лещи, тези имат тъмен контур от външната страна на ириса (от тук произхожда и името им), за да направят вашите очи по-големи и ярки. Те ще ви донесат най-внушителен ефект и ще привлекат вниманието което заслужавате.

 

При избора на цвят е хубаво да вземете предвид етническата си принадлежност, натуралния цвят на очите ви, естествения цвят на кожата, както и ефекта към който се стремите. Разбира се, ако сте от бялата раса – син, зелен, сив, кафяв и лешников цвят на лещите ще изглежда най-естествено за вас като се има предвид, че кафявото определено е най-естествения и масово разпространен цвят сред всички.
Ако търсите нещо по-драматично, ярки цветове като лилаво или наситено синьо ще бъдат перфектен избор за вас. Тези цветове са склонни да се открояват повече при хората с по-тъмен цвят на кожата.
Само не забравяйте, че един и същ чифт лещи може да изглежда много различно на различни хора – дори двама души с един и същ цвят на косата, цвят на очите и цвят на кожата. Аз силно ви препоръчвам да се изпробват различни цветове, за да намерите идеалния избор за вас.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (95 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.