Как да изберем нов лаптоп?

Днес ви предлагаме 10 неща, които да ви помогнат да изберете най-добрия лаптоп на най-ниска цена:

  1. Процесор – всичко тук зависи от това, за какво възнамерявате да използвате своя лаптоп. Ако искате да правите нещо повече в технически аспект, а не просто да обикаляте социалните мрежи и да четете новини, то купете от по-скъпите, но и по-бързи модели.
  2. Оперативна памет – Зареждате ли тежки програми? Ако отговорът е „да”, то купете си лаптоп с поне 4GB RAM (Random Access Memory), за да работи вашия лаптоп качествено и бързо.
  3. Кеш памет – колкото повече такава, толкова по-добре. Това е всъщност най-бързо достъпната памет и представянето на един лаптоп, а и компютър като цяло е силно зависимо от нея.
  4. Размер на екрана – ако обработвате визуални елементи като видео, графики или други, то вероятно се нуждаете и от по-голям дисплей. Все пак имайте предвид, че е по-трудно да пренасяш 17 инчов, от 15 инчов.
  5. Хард диск – ако обичате да съхранявате разни неща като нас, то нуждата от много ресурси в този аспект е важна. Филми, музика, книги – всичко отива там и след време може да се окаже, че е недостатъчен – помислете за бъдещето и изберете лаптоп с повече място на хард диска.
  6. Видео карта – ако пък обичате да играете игри или се занимавате с 3D визуализации, то тук не бива да правите компромис. Другото име на този компонент е графичен ускорител т.е. ще допринесе за по-добрата графика, която наблюдавате.
  7. Аксесоари и периферия – чанти за лаптопи, DVD-та, USB устройства и т.н. са все благини, които можем да закупим отделно, но все пак е добре, когато влизат в цената, нали.
  8. Батерия – ако пътуваме много е важно да разполагаме с батерия, която да посрещне нашите нужди т.е. да издържа максимално дълго време, когато сме далеч от източник на електричество.
  9. Цена на лаптоп– не е нужно да купувате най-скъпото. Купете това, което ще ви върши работа. Сравнете цените при отделните магазини в интернет, за да изберете най-добрата сделка при покупка на лаптопи.
  10. Гаранция – добрата гаранция е дългата и надеждна гаранция. Отбягвайте оферти, които ще ви накарат да пратите лаптопа си за ремонт в чужбина. Все пак едва ли искате да се занимавате и с това.
FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (52 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.