Как да пазаруваме от онлайн бутици – за начинаещи

Пазаруване онлайн

През последните няколко години използването на интернет става все по-необходимо и ние потребителите го използваме все по-често и несъзнателно. С това рязко навлизане на интернета в ежедневието ни, всичко се промени – начина, по който търсим информация, начина по който си плащаме сметките, дори и начина, по който пазаруваме. Купуването на дамски дрехи и аксесоари от оналйн бутици става нещо обичайно и нормално. Все повече и повече дами започват да разчитат на компютрите си, когато трябва да си купят ежедневна дреха или дори официална рокля за бизнес среща.

Онлайн купувачите нарастват ежедневно, защото хората разбират какво е удобството на пазаруването в онлайн бутици – не прахосвате бензин, време и кой знае още какво, за да идете до моловете и да обикаляте там с часове.

Въпреки всичките удобства, първото Ви пазаруване онлайн може да се окаже смущаващо и обезсърчително. Ето защо съм сигурна, че ще оцените моите съвети и те ще Ви бъдат полезни при първата Ви виртуална разходка по онлайн бутиците.

Както и при офлайн шопинга – първата ни задача е да се доберем до магазините. Да обаче в интернет пространството не е чак толкова лесно. Ако напишете “онлайн магазин” в търсачката ще бъдете затрупани с милиони резултати, голяма част от които ще са Ви напълно безполезни, да не говорим че няма и да имате физическата възможност да разгледате всеки един от тях. Ето защо е добре да помислите какво точно ще търсите – вечерна рокля, шал, обувки или може би червени обувки? Напишете точно това в търсачката.

Колкото по-подробно опишете продукта, толкова по-точни резултати ще получите. Ако например си търсите обувки – напишете “дамски обувки” + цвета и номера. Ще бъдете очаровани как всеки резултат ще съдържа чифт обувки, който бихте закупили. Много по-добре е от алтернативата да отворите сайта на някой известен онлайн бутик и да се ровите с часове в страниците и подстраниците му.

Второто златно правило гласи: Ако харесате някой онлан бутик – запазете го като отметка в браузъра си. Следващия път, когато търсите подобни продукти ще може директно да отидете на любимото си място.

Може би трябваше да спомена това в началото, защото е едно от най-важните и съществени правила – сравнявайте цените в различните онлайн бутици. Не забравяйте че имате удобството на интернета. Нищо не Ви коства да проверите дали харесания от Вас продукт се предлага и на други места в интернет, а защо не и на други цени? Разликата в цените може и да не е драстична, но пък малки промоции и жестове като безплатна доставка например, може да Ви спестят малка част от сумата, която бихте похарчили.

Като обобщение може да кажем – бъдете колкото се може по-специфични при боравене с търсачките и се ослушвайте за промоции и намаления – онлайн бутиците могат да си позволят по-ниски цени, от тези в моловете и често го правят.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (45 votes)