Как да поддържаме обувките си за тенис

Много хора дават големи финансови средства за закупуване на качествени обувки, но не полагат правилни грижи за тях. Тенис обувките са по-скъпи от нормалните обувки и се нуждаят от по-голяма грижа, за да можете да ги използвате по-дълго.

Подходящите техники за поддръжка на тенис обувки са от решаващо значение за да се запазят обувките здрави и във форма дълго време. Нека да разгледаме най-важните съвети за поддръжка на такива обувки.

Редовното почистване:
Независимо от марката, обувките за тенис издържат повече само при редовно почистване. В действителност, те се нуждаят от специален почистващ процес при тяхната поддръжка. Доколкото е възможно, добре е да ги пазите далеч от мръсотията. Въпреки това, седмичното им почистване и цялостно сушене е от съществено значение за обувките. Добре е да се почистят веднага след като се замърсят. При по-дълго престояване става трудно да се премахнат петната от тъканта.

Измийте обувки си в пералната машина:
В действителност измиването на тенис обувките в пералната машина е добра идея, особено ако се сложат вътре и други бели и меки материали като кърпи. Те ще защитават обувките в машината. Освен това обувките ще се обезмиришат. Топлата вода е много добър вариант за измиване на такива обувки. Уверете се, че връзките и стелките са на обувките, докато ги измивате. Сложете обувките на слънце да изсъхнат по естествен път.

Обърнете внимание на плата:
Процедурата за измиване на обувките изцяло зависи от тъканта им. Тенис обувките от плат са лесни за измиване. Всичко нужно е да ги изплакнете с топла вода и да ги оставите на слънцето да изсъхнат. Можете също така лесно да измиете обувките, изработени от синтетика.

Съхранение далеч от миризми:
Често обувките за тенис миришат, поради натрупана мръсотия и изпотяване на краката. Трябва да се положат малко усилия за да се ароматизират обувките. Сложете обувките за тенис да изсъхнат на слънце след като ги измиете. Поставете вътре в тях сода за хляб и тя ще абсорбира влагата и ще намали миризмата до голяма степен. Като алтернатива можете да ги натъркате със спрей на алкохолна основа, за да предотвратите миризмата.

Подсушете обувките си правилно:
Сушенето играе важна роля в поддържането на тенис обувките. След всяко измиване, много важно е да изсушите обувките си на слънце, за да предотвратите евентуална повреда и мирис. В противен случай можете да ги оставите да съхнат на стайна температура и в добре проветриво място. Когато не се използват, добре е да напълните обувките за тенис с бяла пореста хартия, за да избегнете влага. Използването на суха кърпа е друг вариант за изсушаване на обувките.

Използвайте чисти обувки:
Използването на чисти обувки е от важно значение за дълголетието на вашите обувки за тенис. Има много промивни течности и течни избелители на разположение на пазара, за да ги измиете. Можете да изберете подходящ препарат в зависимост от тъканта на обувките.

Съхранение на обувките:
Всичко зависи от това колко място имате апартамента, в който живеете. Имайте предвид, че без значение какви мерки за съхранение вземате, обувките трябва винаги да бъдат на сухо и хладно място. Виждате, че поддръжката на обувки за тенис е лесна и от нея има дългосрочна полза.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (96 votes)
The following two tabs change content below.

hrissd80

Latest posts by hrissd80 (see all)