Как да подобрим скоростта на лаптопа

Много са нещата, които биха могли да да попречат на нормалната работа на вашия лаптоп. В този текст ще обясним как да отстраним най-масовите причинители.

Почистете системата си от ненужните файлове

Приложенията и операционната система непрестанно създават най-различни файлове, които остават и след като вече са ненужни, дори след премахването на програмата която ги е създала. С времето тези файлове се натрупват и започват да тежат на Уиндоуса. С приложения като CCleaner можете да сканирате своя лаптоп си за такива файлове и да ги отстраните. Колкото по-честа е проверката, толкова по-добре.

Дефрагментиране на хард диска

Известно разбиране е, че дефрагментирането на харда помага за подобряване работата на системата и това е един от най-често даваните съвети. Има малко съмнения до каква степен има ефект при съвременните операционни системи, но нищо не пречи да се тества. За целта трябва да изпълните следните стъпки:

Влезте в старт менюто и кликнете върху Computer / My Computer

Сканирайте за зловреден софтуер

Зловредна програма, работеща в бекграунд процесите може да повлияе на представянето на системата ви, докато нанася и по-сериозни щети. Заедно с антивирусна програма е препоръчително да се използва безплатната версия на SUPERAntiSpyware или Malwarebytes за по-обстойно проследяване. Добър вариант е AVG Rescue CD, който сканира независимо от Windows, без да позволява на вирусите да се скрият.

Ограничете автоматично стартиращите програми

Голяма част от използващите Windows имат голям брой програми, стартиращи автоматично , когато стартират лаптопа си. Премахването на някои от тях може да спомогне за подобряване бързината на компютъра. Няма нужда да ги деинсталирате, а само да спрете пускането им, когато не ви трябват.

Логично, някои от тези приложения са необходими за работата на компютъра. Като пример, антивирусната програма е добре да работи постоянно.

За да решите кои програми да се пускат заедно с компютъра, направете следното:
Влезте в старт менюто, напишете msconfig и натиснете ENTER
Кликнете на таба Startup
Махнете отметките на програмите, които искате да спрете.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (107 votes)
The following two tabs change content below.