9 съвета – как да се излекуваме от акне

Едно от най-важните неща, които трябва да се вземат под внимание при опита за ликвидиране на акнето, е без всякакво съмнение грижата и правилното прилагане на хигиена на кожата.

Ако не се погрижите за кожата си и не я почиствате редовно при положение, че значително страдате от акне, то акнето и пъпките наистина може да дегенерират.Понякога се случва да докосвате лицето си с мръсни ръце и това не е правилно за кожната хигиена.

Или, ако кожата ви е мазна, което обикновено е главният обвиняем за акне, и не я миете, то акнето може да се разпространи и в други области на вашата кожа. Като отделяте внимание на кожата си и на правилната хигиена и грижи за нея, вие предотвратявате развитието на акне и също така намалявате тези смущения на кожата. Следват  9 съвета за грижи на кожната хигиена:
(1) Почиствайте кожата си всекидневно, по-специално лицето, което обикновено е по-предразположено към образуване на акне. Можете да използвате леки, нежни и хипоалергични (неалергични) сапуни, съдържащи съставки като масло от чаено дърво, зелен чай или алое вера, за да отстраните замърсяванията и мазнината по кожа си. Можете да миете кожата си сутрин, следобед, вечер или дори през нощта. С времето, когато акнето се излекува, можете да намалите сесиите за почистване да кажем до веднъж или два пъти на ден.
(2) Хидратирайте и навлажнявайте кожата си с кремове против акне, например от алое вера или зелен чай. Вашата кожа ще бъде в по-добро състояние и здраве.
(3) Ако ли пък спортувате или извършвате друга физическа активност, ще се изпотявате. Не чакайте с часове, преди да си вземете душ. Няколко минути след тези дейности се взема душ, до колкото това е възможно, за да се отървете от пот и замърсявания, които ако  останат по кожата ви биха блокирали едно от гениалните изобретения на природата -порите по нея.
(4) Избягвайте да докосвате лицето си или други анатомични райони, засегнати от акне, тъй като ръцете ви могат да бъдат мръсни.
(5) Избягвайте драскане, чешене или стискане, натъпкване или изцеждане на акнето и пъпките, тъй като при неправилни действия това може да доведе отново до разпространение.
(6) Не използвайте продукти, от които можете да бъдeте алергични. Винаги първо се консултирайте с дерматолог, за да поискате съвет, ако не сте сигурни.
(7) Пийте всекидневно много вода. Водата хидратира тялото и кожата, както и помага за намаляване на акнето чрез промиване на калалите и потоците вътре в организма и изхвърляне на токсини, примеси и нечистотии вън от вашето тяло.
(8) Старайте се да осигурявате достатъчно количество слънчева светлина върху кожата си. Слънцето може да изсуши акнето и да го премахне, спомагайки за излекуването му в дългосрочен план. Разбира се, в никакъв случай не прекалявайте с излагането си на слънце, тъй като това може да създаде и отрицателен ефект.
(9) Възползвайте се от плодовете и ги прилагайте с нанасяне и върху кожата си. Някои плодове като авокадо, банани, грозде, ананас, лимон, цитрусови плодове и папая съдържат естествени свойства за грижата на кожата, които могат да я почистят и да я освободят и излекуват от акнето в крайна сметка. Може да използвате плодове като папая, банани, авокадо и грозде, да ги смачкате като направите нещо като смес, паста, която да се прилага директно върху кожата. Изплакнете след няколко минути. Също така може да се възползвате от киселите сокове на ананас, лимон и цитрусови плодове като ги разредите в малка кофа с вода. След това почистете кожата си с разтвора. Киселините в тези плодове могат да убиват бактериите и да отървават кожата от наслоената мазнина.

Кожата е това, което покрива тялото ви и е от естествено значение да се грижите за нея и да я запазите в добро здравословно състояние. Физическият външен вид е нещо важно в различни аспекти от живота и не трябва да пренебрегвате това, тъй като то може да повиши вашите самочувствие, самоувереност и почитание.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (46 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.