Как можете да върнете електромотори назад?

Електромоторите са прости устройства. Намотките на двигателите могат да бъдат върнати назад. Това не е толкова лесна операция. Превъртането на тези устройства назад е дейност, която ще изисква прецизно управление и известна подготовка.

Това е процес, с който трябва да се заемат само хора, които имат известен опит с подобни електрически устройства. Ако превъртането на моторите се обърка или изпълни зле, то това може да е фатално. В случай, че нещата се объркат дотолкова, трябва да се обърнете към специалист.

Експертен списък

Преди да започнете процеса по превъртане на електромоторите назад, трябва да се погрижите да изключите захранването. Освен това е хубаво да изключите и самия двигател от ключа му. Това ще осигури както вашата безопасност, така и ще предотврати евентуални токови удари.

Също така можете да си набавите инструменти, които помагат при всеки ремонт на електроуреди. Подсигурете си комплект от отвертки, клещи, макетно ножче, а освен това една ролка изолирбанд не е никога излишна. Също така ще ви трябва магнит, който е подобен на онзи, с който оперира бобината на двигателя.

Експертна намеса

Използвайте подходящата отвертка, за да разглобите пластмасовата част на електромоторите. Това е начинът, по който ще стигнете до вътрешността на двигателя. Потърсете жицата, която се намира в близост до улеите, в които са карбоновите четки.

Внимателно се опитайте да преместите този кабел от улея. Преди да започнете частта с рязането, можете да снимате намотката. Използвайте фотоапарат или камерата на телефона си. Това ще ви помогне да възстановите намотката в първоначалния й вид. Използвайте клещи, които са пригодени точно за рязане на кабели и проводници.

Внимателно преминете към следващата стъпка.Отрежете намотките, които са свързани с електромоторите. Можете да ги прережете от горния край, което е наистина най-лесният начин да бъдат премахнати. Освен това можете да преброите намотките, ако решите да възстановите двигателя.

Внимателно проверете изолацията, като подмените отрязаното с материал, който има подобна структура. Тук можете да направите няколко увивания с изолирбанд.

Прецизна работа

Внимателно превъртете арматурата на електромоторите. Тук ще се наложи да използвате същия магнит, с който оперира вашият двигател.
След това ще ви се наложи да създадете намотката по същия начин, по който тя изглеждаше, преди да я отрежете. Можете да погледнете снимката, която направихте на оригиналното състояние на намотката. Това ще ви бъде от голяма полза.

В този момент не режете нищо. При навиването на проводника, който ще се превърне в намотка, се уверете, че не е прекъснат никъде. В противоположния случай електромоторите ви няма да проработят. Именно намотката (или иначе казано бобината) създава електромагнитното поле, което задвижва двигателя. Свържете вашата част от бобината с оригиналната намотка. Връзката трябва да е наистина много добра.

Специален тест

Върнете всички неща по местата им. Уверете се, че проводниците и намотката са на точните си позиции. Освен това върнете пластмасовия капак на мястото му. Използвайки подходяща отвертка затегнете болтовете, за да сте сигурни, че попадат на правилните места. Можете да ги затягате в диагонална последователност.

Включете захранването, пуснете електромоторите и проведете теста. Много лесно можете да разберете дали всичко е наред. Ако шумът на мотора е странен, то ще трябва да се обърнете към специалист. В случай, че вибрациите на електромоторите са много силни, трябва отново да потърсите специализирана помощ (например от специалистите по електромотори на Викиват).

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (81 votes)
The following two tabs change content below.

dobringeorgiev

Добрин Георгиев е млад архитект с немалко опит зад гърба си, който се интересува от разнообразни теми и обича да пише по тях.