Как протича деня за присаждане на коса

присаждане на коса

Много мъже проявяват интерес към процедурите по присаждане на коса, тъй като това е един чудесен начин да се погрижат за външността си. Дамите не са единствените, които искат да изглеждат добре, макар и интересите на двата пола да са насочени в различни посоки.

За да се заемат с подобно нещо, обаче, мъжете искат да съберат повече информация за лечение на косопад, а съответно и решимост, с които да се решат на подобна крачка. Ето защо, на следващите редове на кратко описахме какво представлява деня на процедурата.

Самата процедура по трансплантиране на коса

Самата процедура по трансплантиране на коса е нещо, за което е добре да предвидите целия ден, така че не бива да планирате нищо друго. Първото, което ще се направи, това е извличане на косъмчета от реципиентската област.

Обикновено от донорската зона се извличат малки по площ парченца с покритие от 0,8 до 1 милиметър, така че няма от какво да се притеснявате или страхувате. Там от където са извлечени косъмчетата кожата ще се възстанови до няколко дни (разгледайте в AestheDerm.eu).

След като бъдат извлечени, косъмчетата временно се замразяват за да не загубят своята жизненост. По-късно през същия ден започва тяхното имплантиране в реципиентската област, което може да отнеме по-дълго време.

За да се осигури максимален комфорт, пациентът се настанява удобно под ъгъл от 45 градуса, след което специалистите започват работа, а човекът може да чете или да гледа например филм.

След като процедурата приключи през следващите 72 часа ще трябва да полагате специални грижи за скалпа си, а какви точно ще бъдат те, ще бъдете обучени по време на процедурата.

Какво трябва да знаете за присаждане на коса

Важно е да знаете, че след като новата ви коса бъде присадена, тя най-вероятно ще навлезе във фаза на покой, която трае около 3 – 4 месеца. Това е съвсем естествено и ще доведе до временно опадване на присадената коса. Новите косъмчета ще започнат да растат след това и ще покрият изцяло реципиентската зона.

Освен това, трябва да сте подготвени, че дните след процедурата можете да усещате известен дискомфорт, сърбеж и дразнене на мястото на процедурата. В редки случаи може да се стигне дори до леко възпаление, което много бързо се овладява от специалиста, който е извършил трансплантацията, с помощта на лек антибиотик.

FacebookTwitterLinkedIn
Оцени post
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.