Как с помощта на капачки за буркани да си стерилизираме доматен сок?

Използвайте излишъка на домати от градината си, за да си спестите разхода на пари, които ще дадете в магазина следващата зима. Освен това ще можете и собственоръчно да си консервирате доматен сок. Нито един купешки доматен сос не може да се сравни с буркан домашно приготвен доматен сос. С него можете бързо и лесно да приготвите вкусни вечери, лазаня, пица или пикантен чили сос. Освен домати, за да направите един наистина качествен доматен сос е необходимо да използвате и висококачествени капачки за буркани, които плътно да прилепват към буркана. За приготвянето на домашен доматен сос ще са ви необходими:

  • узрели пресни червени домати
  • сол
  • буркани
  • капачки за буркани „Туист-оф“ или „Омния“ (в зависимост от типа на буркана с винт или без винт, но за доматен сок е за предпочитане капачки с винт)

Неслучайно в необходимите продукти споменаваме капачките за буркани, защото те са жизненоважни, за да успеете качествено да стерилизирате продукцията си и тя да запази вкусовите си качества. Преди да преминете към процеса на приготвяне, измийте добре подбраните от вас домати. След това преминете опашките и изрежете всички дефекти. След това ще ви е необходима сокоизтисквачка или машинка, с която да смелите доматите. Ако не притежавате нито едно от двете можете да ги настържете с рендето, но си пазете пръстите. След като приключите ги налейте в бурканите, добавете сол на вкус и завийте алуминиевите капачки за буркани „Туист-оф“. След това ги заварете малко, за да хване капачката или казано с други да сте стерилизира продукцията. След това можете да ги складирате в килера или мазето и през зимата спокойно да ги ползвате, когато решите да си приготвите доматена манджа, пица или спагети.

Неслучайно тайната на добре приготвена зимнина било то доматен сок, кисели краставички, компоти или туршии са именно капачките за буркани. Благодарение на тяхното високо качество и плътно прилепване към ръба на буркана вие ще можете разполагате с вкусна домашно приготвена зимнина.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (96 votes)