Как се изработва сайт

Сайт

В тази статия ще опиша основните насоки за това как трябва да се направи/изработи един сайт.

Може би всеки си е искал да си има собствен сайт и е предполагал, че това е нещо сложно и трудно. Истината е че това е нещо не до там чак толкова трудно и особено. Ако имате голямо желание и търпение вие може да си направите сайт.Първото нещо което трябва да направите е да потърсите хостинг компания при която да си регистрирате домейна и да ползвате хостинга, който предлагат. В света на интернет имената, които са останали свободни са много малко. Така че да откриете такова, което да е свободно и да ви харесва е малко трудно. Но след като се оправите с тези неща минавате на следващата стъпка.

Инсталиране на CMS система, като Joomla или WordPress. Ако сте избрали хостинг, който е базиран на cPanel вие лесно би трябвало да се оправите през Fantastico. Ако ли не ще трябва да потърсите информация от интернет как да го направите или помолете хостинг провайдера да направи една чиста инсталация.

Когато имате инсталирана Joomla или WordPress платформа вие влизате през администраторския панел и от там може да реализирате управлението на сайта. За Joomla може да откриете хиляди темплейти, които да ги ползвате напълно безплатно. За WordPress имате възможността да инсталирате темплейтите и приложенията директно от админ панела. След като разгледате администраторския панел вие ще може да се ориентирате и да разберете от къде се добавят текстове, менюта и картинки.

До тук всичко изглежда много лесно. Единствен се нуждаете от повече практика за да разгадаете кое от къде се управлява. Това което не трябва да забравяте е да помислим и за това как ще привлечем повече потребители към нашия сайт. В повечето случай това става, чрез публикуване на интересно съдържание, което да привлича и задържа потребителите . Другата стъпка е чрез публикуването му в други сайтове или така наречената сео оптимизация. Това което трябва да се знае е че трябва да се внимава със сео оптимизацията и че неправилната и употреба може да навреди на сайта ви. За това е препоръчително да ползва те услугите на някоя фирма, като тази.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (104 votes)
The following two tabs change content below.