Какви са модните тенденции за слънчевите очила през Пролет-Лято 2012

Не е лесно да останем в крак с модата и да изглеждаме стилно. Преди всичко трябва да знаем всички съвременни тенденции. Второ, трябва да знаме какво подхожда на нашата конкретна форма на лицето, тен и черти. Трето: трябва да сме в състояние да следваме тенденцията с нашите уникални особеностти. Трудно? Може би! Но нека започнем от нещо малко !  Какви са тенденциите на слънчеви очила за Пролет / Лято 2012?

Да се върнем назад към 2011-та и нейните модни тенденции. Нека да потърсим вдъхновение. Много от тенденциите, които започнаха миналата година, ще продължат и през тази година. Като цяло, тенденциите при слънчевите очила се променят през едно десетилетие дори повече, така че това, което е било стилно миналата година може да ни даде намек за нещата, който ще са актуални и през тази година. Ще разгледаме възможните тенденции, слънчеви очила за сезони –  Пролетта на 2012 г. и лятото на 2012 г.  на база модата в края на 2011 г.

Голямите слънчеви очила(Маски)

Една от най-силните тенденции, които видяхме за  слънчевите очила през 2011,бе извънгабаритни слънчеви очила. Ограмните слънчеви очила в стил: ретро! Тези слънчеви очила,  първоначално станаха  популярни през 1970 г. Преди тях през 1960 бяха актуални „котешките очи“. Старомодните дизайнерски слънчеви очила с големи рамки и лещи останаха популярни  и през 80-те и 90-те. Особено при известните личности.

С големите очила скриващи половината от лицето и качулките или шапките. Всичко с цел да се откъснат за миг от своята популярност. Макар, че повечето от нас нямат нуждата да скрият самоличноста си, ние откриваме за модерни и интересни този стил очила. Кой не иска да изглежда като звезда?!

Малките(Petite) Слънчеви очила

Пълна противоположност са малките (petite) слънчеви очила. Тяхната популярност не само нараства, тъй като те много добре подчертават някои лицеви структури.  Далеч повече, отколкото големи слънчеви очила. Една от причините слънчевитe очила  „Petite“ да се върнат на мода през 2011 г., е че големите слънчеви очила са адски популярни. Това може да изглежда нелогично!

Докато едни избират затвърдената тенденция на „маските“ други търсят оригиналност в контра-тенденцията „Petite“. Въпрос на избор е. Всеки изразява себе си по различен начин. Докато един иска да скрие лицето си друг иска да го подчертае.А формата Geek-Chic завладя този стил очила.

Поляризирани слънчеви очила

Поляризацията е една невероятна технология, която е направила възможно слънчевите очила да са устойчиви на отблясъци. Тези дни (а може би завинаги) е много актуално да се носят спортни поляризирани очила. Поляризирани очила могат да премахнат отблясъци от неметални повърхности като вода, което ги прави отлични за водни спортове и по-специално за риболов, сърфинг или лежане на хавлия на плажа.

Някои носят поляризирани очила и по професионални причини.Шофьорите на камиони например.Те прекарват извънредно много време на път. Поляризацията може да им помогне за премахването на  отблясъка от пътя и пейзажа. Велосипедисти и други, които спортуват на открито; на пътя и на други места могат да се възползват от поляризирани очила. Имайте предвид, обаче, че поляризацията няма да Ви помогне за намаляване на отблясъците, когато става дума в сняг.

Кой цвят е новото черно за 2012 година?

Влизайки в 2012 г., Кой цвят е новото черно-стилен и изискан, и идеален за всички поводи? Поглеждайки назад към есента и зимата на 2011 г. видяхме много бежови,  лилавото, тонирани и неутрални цветове. Това е съвсем естествено като се има предвид, че много хора мислят за есента и зимата.  Цветовете, които видяхме миналата есен и зима бяха неангажиращи нюанси, но също и някои ярки комбинации: жълти и розово например, които да ободряват малко настроението.

Ярко жълтото много силно ни напомня за светлината на слънцето на фона на сивите зимни дни, когато всичко изглеждаше толкова мръсно и студено. Но всички се убедихме, че новият диктатор е БЯЛОТО. Кой би излязъл без бял аксесоар. Не е нужно да сме на Sensation White, за да предпочетем този цвят. Избора на дрехи и аксесоари в този цвят е невероятен.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (40 votes)