Какви слушалки да избера?

Слушалки

В днешното напрегнато и забързано ежедневие слушалките станаха едно от любимите ни принадлежности. Има много видове слушалки, които са различни на вид, форма и качество. Най-разпространени в ежедневието са слушалките за мобилни телефони или МР3 плеъри, тъй като са малки и удобни. Те обаче не могат да задоволят истинските ценители и познавачи на музиката, тъй като качеството на звука е много ниско. За обикновените хора това не е от значение и затова този вид се използва масово.По-качественият и разбира се по-скъп вариант е на така наречените затворени слушалки, които са с големи наушници и голяма мембрана. При тях звука е много изчистен, като и се изолират външни шумове, което е допълнителен бонус за човека, който използва слушалките. Когато се правят слушалки за по-претенциозните клиенти се набляга на детайлите и тогава всичко е от значение. При затворените видове мощността е много по-голяма, както и честотния диапазон. Не винаги обаче цената отговаря на качеството.

По-голямата част от хората не могат да разпознаят отделните детайли и това е разбираемо тъй като разликата между ниските и високите честоти е минимална. Дори и специалистите в бранша често се объркват, въпреки дългогодишният си опит. Ако държите да имате висок клас слушалки трябва да сравните доста видове и да се допитате до експерти защото както вече споменахме тук цената не е определяща. Важно е да се отбележи, че ако слушалките са Ви много качествени и ги използвате, за да слушате музика от мобилния си телефон няма да постигнете желания резултат, тъй като устройството не може да произведе чист и ясен звук. Слушалки от висок клас може да разгледате на www.proaudio.bg

Много важно при избора на слушалки е дали те са удобни за ползване. Доста често затворените модели предизвикват парене на ушите, защото уплътняват много добре и не се препоръчват за дълготрайна употреба. Слушалките от МР3 плеърите, които са тип тапи са по-практични, но пък при тях се наблюдава друг нежелан ефект.

Когато слушате музика с подобни слушалки и ги махнете, за да свършите някоя друга работа, чувате шум или свистене в ушите от прекомерната употреба. Много е важно да изберете точният за Вас модел, но това никак не е лесна задача. Ако държите повече на качеството, отколкото на удобството се доверявайте на големите и доказани марки на пазара.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (58 votes)