Какво правят погребалните агенции?

погребална агенция

Погребалните агенции извършват дейности, които помагат на опечалените в най-тежките им и трудни дни – когато са загубили близък. Наемането на погребална агенция спестява време и пари и то тогава, когато човек е завладян от мъката.Целта на погребалните агенции е да предложат на опечалените пълен набор от услуги:

  • Издаване на смъртен акт – съобщението за настъпване на смъртта само по себе не е смъртен акт. Смъртен акт трябва да бъде издаден максимум до 48 часа от настъпването на смъртта. Наемайки траурна агенция тя е ангажирана с процедурата по издаването на смъртен акт.
  • Запазване на гробно място – погребалният агент подава нужните документи и заплаща таксите по запазване на гробно място. Също така наема служители, които да изкопаят и подготвят гробното място.
  • Хладилна камера – често се налага използване на хладилна камера, когато погребалната церемония е насрочена за след няколко дни.
  • Транспорт – повечето погребални агенции осигуряват транспорт за покойника в рамките на града. Също така, ако се налага транспортиране от по-голямо разстояние – друг град или държава, то повечето погребални агенции могат да осигурят такъв.
  • Грим – разбира се, гримът е последното нещо за което би си помислил всеки опечален. Въпреки това е заслужено и задължително всеки да бъде изпратен в последния му дом с достоен вид.
  • Ковчег или урна – в зависимост от това какъв тип погребение са избрали опечалените, било погребение или кремация, погребалната агенция може да предложи решение за всеки бюджет.
  • Организиране на погребална церемония – организацията на погребална церемония също може да се извърши от погребална агенция – запазване на зала, аранжиране на цветя, подбор на подходяща музика, осигуряване служба на духовно лице.
  • Кетъринг – традиция е при погребение да се подава храна на опечалените дошли да кажат последно сбогом на покойния. В трудния момент е истинско изпитание, ако най-близките потънали в мъката си трябва да сготвят и опаковат и подадат храна за няколко десетки човека. Поради тази причина погребалните агенции предлагат и кетъринг – като най-неотменната част от него е сладко жито.
  • Поддръжка на гробно място – още една от услугите на погребалните агенции.
FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (61 votes)
The following two tabs change content below.