Какво представлява Айкън 10 и какво е неговото приложение?

Айкън 10 е биоцид, предназначен специално за професионална употреба, макар че много частни потребители решават да го закупят и използват сами. Това, което е характерно за него е, че има много широк спектър на действие – Айкън е ефективен срещу различни по вид насекоми, обитаващи затворени помещения и открити тревни площи.

Айкън е разработен на базата на ламбда-цихалотрин, който е активното вещество в този инсектицид. Този токсин е много ефикасен в унищожаването както на летящи, така и на пълзящи насекоми, като се справя отлично дори при извънредна численост на вредителя. Айкън 10 е концентриран препарат, от който се правят работни разтвори, с които се извършва обработката на засегнатите места.

Защита от опасните кърлежи

С Айкън 10 професионалните фирми за борба с вредителите обработват тревните площи, за да ги защитят от кърлежи. Този вид кръвосмучещи инсекти са особено опасни и коварни, защото поразяват своите жертви (животни и хора) почти неусетно, а веднъж настанили се върху своя гостоприемник, те могат да създадат много сериозни проблеми.

Премахването на кърлежа от тялото изисква специални техники и много прецизност. В същото време, едно кръвосмучещо от този вид може да предизвика зарази и инфекции с много опасни за здравето последствия. Лаймската болест все още е зараза, с която медицината се бори, защото кърлежите, като нейни преносители не могат да бъдат окончателно унищожени.

Защита в затворени помещения

Айкън е много ефективен в борбата с най-често срещащите се в затворени помещения вредни насекоми. Той действа отлично срещу мравки, хлебарки, дървеници, бълхи и кърлежи, както и срещу най-неприятни летящи видове – мухите и комарите. Употребата на Айкън в затворени помещения е напълно уместна, защото притежава много мощно първоначално и продължително остатъчно действие.

В същото време Айкън е подходящ за употреба в жилищни и търговски помещения, защото няма неприятен мирис и не отделя токсични емисии с трайни последствия за здравето на хора и домашни животни. Разбира се при обработките е редно да спазвате някои много важни правила, за да избегнете вдишване и поглъщане на микрочастиците отделени при опръскване.

Защо е по-удачно да използвате професионална помощ при работа с този препарат?

Както вече споменахме, Айкън 10 е създаден и предназначен за професионална употреба. Този вид биоциди се отпускат при специален режим и под контрола на здравните органи и може да се окаже, че не можете да го закупите свободно. Ако все пак успеете да се снабдите с Айкън трябва да сте подготвени да го използвате правилно, защото това ви гарантира както висока успеваемост в борбата с насекомите, така и пълна безопасност за вас и вашите близки.

Ако решите да използвате Айкън за обработка на своя дом, двор или земеделски площи е изключително важно да дозирате правилно разтвора и да го нанесете точно по начина, който производителят е посочил. Спазването на мерките за безопасност е задължително, затова винаги носете защитно облекло и маски, когато извършвате опръскване с Айкън и се погрижете за безопасността на своите близки и домашни любимци.

FacebookTwitterLinkedIn
3.9/5 - (70 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.