Екскурзия в Китай – 5 интересни неща, които да видите

Екскурзия до Китай и неговите забележителности

Екскурзиите в Китай, често са определяни като пътуване до екзотична дестинация, макар често той да влиза в ролята и на бизнес направление. В азиатската страна определено има какво да се види от всеки, решил да си подари подобна екзотика, за да се наслади на досега с далчечни култури и народи.

Преди да посочим 5 места, които да постите като заклет пътешественик, то ето няколко бързи факта за Китай:

  • Тенисът на маса е една от най-популярните игри в Китай;
  • Най-популярното хоби за китайците е колекционирането на пощенски марки;
  • Китай се слави като най-дълго непрекъсваната просъществувала цивилизация на планетата;
  • Дългият нокът на кутрето води своето начало не от България, а от Китай, където това се е считало за начин да изразиш обществено положение;
  • Прилепът е символ на късмет и това е причината често да е изобразяван върху съдове и текстил;
  • Въпреки размера на държавата, в Китай има само 1 часова зона;
  • Китайците са изобретили някои от най-масовите неща, които приемаме за даденост днес, например – хартията, компаса и барута;
  • Тоалетната хартия е изсмислена тук през 13 век и е била предназначена само и единствено за императора;
  • Траурният цвят тук за разлика от останалата част на света е бял.

Великата китайска стена

Няма човек, който да не е чувал за едно от новите чудеса на света, а именно Великата китайска стена. Казват, че се виждала от Луната и макар да не сме сигурни в това, то това е едно от нещата, които човек задължително трябва да види по време на малкя ни престой на Земята.

Общата дължина на всички укрепления, част от това човешко съоръжение е над 21 000 километра. Впечатляващо, нали?

Забраненият град

Домът на китайските имератори е бил абсолютно забранена територия до съвсем скоро. Днес, той е една от незабравимите забележителности, оформили лицето на Китай и Пекин пред света.

Повече от 4 века, Забраненият град в Пекин е бил дом на императорите, които са оставили ясно своя почерк върху населението и културата на страната.

Армията от теракота

В планината Лишан в Китай дреме скрита армия от теракота. Световно известната забележителност е един от символите на азиатската държава и едно от първите 10 неща, за които се сещат хората, когато някой им спомене името на тази държава. Създадена от първия император, тази армия е изградена с помощта на усилията на 700 000 души, пресъздали армия от 8101 войни.

Спираща дъха със своите мащаби и уникалност, тази забележителност е поредния обект, включен в списъка на Юнеско за най-значимите обекти в света, който е разположен на територията на Китай.

Гигантските панди

Всеки обича да гледа по телевизора или Интернет образите на сладките гигантски панди. А не сте ли мечтали да ги видите на живо, при това в естественият им хабитат.

Още едно нещо, което със сигурност не бива да пропускате, ако сте планирали екскурзия до Китай, особено, ако пътувате със семейството си, защото  децата просто ги обожават.

Паркът от филма Аватар – Zhangjiajie

Сигурно няма да е пресилено да кажем, че това е едно от най-красивите места в света, което със сигурност ще ви накара да затаите дъх и душата ви да трепне пред възхитителната гледка. Паркът се разпростира върху 48 100 декара и е част от по-големия парк, наречен Wulingyuan с размер от около 400 квадратни километра и обявен за част от световното наследство на Юнеско през 1992 година.

Още нещо любопитно за парка е, че именно той се използва за фон на сцените в холивудския блокбъстър Аватар, където идеята на създателите е да пресъздадат картина като от друга планета – получило им се е.

Искате да се насладите на по-горните и дори още повече спиращи дъха забележителности? Не пропускайте да подарите на себе си, любимите хора и семейството екскурзия в ХонгКонг, Китай от Voyage. Ако търсите нещо различно – това е вашият шанс за едно незабравимо пътуване.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (54 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.