Ключарски услуги по код на ключа

На всички от нас  се е налагало да отидат на ключар за да си направят копие на ключа или да си направят ключ по ключалка при загубен ключ.

Малко обаче са ползвали услугата за нарязване на ключове по код на ключа. Този вид услуга, предлагана от по-добрите ключари, все още не е разпространена поради сравнително високата цена на електронно-управляемите ключарски машини. Същественото при този вид услуга е че ключа не се копира директно от вашият ключ, а първо се разчита  механичният код  и едва след като той бъде декодиран и разпознат се нарязва с машина с електронно управление.

Разчитането в зависимост от типа на ключа става с камера вградена в ключарската машина или с механичен опипвач който разчита нарязването. То може да стане и ако разполагате с кода на ключа или карта на патрона, която се дава заедно с патрона от реномираните производители на патрони от среден и висок клас. Механичен код на ключа можете да получите и от дилъра на вашата марка автомобил, което при загуба на всички ключове може да ви спести доста главоболия по аварийно отваряне и разглобяване на ключалките.

Същественото при този тип нарязване,  е че е изключително точно и прецизно и механичният секрет на ключа се интерпретира по начин сходен с този на завода производител. Представете си какво ще се случи ако ви направят ключ по стандартният начин, който е ползван повече от дест години и вече е изхабен-ключа няма да работи добре и ще заяжда. При ключарските услуги по код, зъбите на ключа се възстановяват до оригиналния му вид, а в някой случаи е възможно възстановяване на секрета дори при лиспваши части от ключа. Изработените ключове по този начин не са по скъпи от останалите, така че спокойно може да се възползвате от този вид ключарска услуга.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (96 votes)
The following two tabs change content below.

SCO1

Latest posts by SCO1 (see all)