Кога трябва да сменим маслото на БМВ-то?

Смяна маслото на БМВ

Въпреки, че този въпрос е доста елементарен, той постоянно е причина за спор между различните доставчици и притежатели на БМВ. Принципно БМВ-тата са проектирани, така че смяна на масло да се извършва на 20-25 хил. км (или около една година) пробег. Въпросът е кой точно е изчислил това? Дали инженерите или някой счетоводител? Висококачествените масла BMW осигуряват на вас и вашият автомобил безпроблемна и значителни по- дълга работа на двигателя.
Смяната на маслото навреме помага за удължаване на живота на двигателя. Препоръчително е смяната на маслото да се прави на всеки изминати 10 хил. километра, което е почти наполовина на заводските харатеристики. Трябва да обърнем сериозно внимание на вида на маслото за двигателя и неговото качество. Двигателите на БМВ изискват синтетично моторно масло. Едно от най-добрите масла е Original BMW High Performance Full Synthetic SAE 5W30. Това е фабричното масло, с което автомобилите излизат от завода. Може да се полза също и Castrol TWS Motorsport 10w60 Full Synthetic.

Маслата, за които не е изрично упоменато, че са подходящи за БМВ, не съдържат необходимите смазочни качества и добавки, затова е добре да бъдат избягвани. Те не защитават двигателя достатъчно добре, трябва да бъдат сменяни по-често, а може дори и да причинят повреди, което ще доведе до допълнителни разходи. Използването на оригинални масла за БВМ гарантира най-високо ниво на защита и спокойствие при шофиране.

Ето някои масла, подходящи за БМВ – BMW Special – масло за бензинови и дизелови двигатели, произведени преди 1998 година; BMW Longlife-98 – за точно определени типове бензинови двигатели след 1998 година; BMW Longlife-01 – за дадени бензинови двигатели след 09.2001 година; BMW Longlife-01 FE – за някои бензинови двигатели, произведени след 2001 година.; BMW Longlife-04 – за някои двигатели, направени след 2004 година.
Не правете компромис с вашият автомобил и забравете безизвестните марки моторни масла.

Изберете моторно масло от висок клас, подходящо за вашето БМВ. Оригинални моторни масла за БВМ можете да поръчате и онлайн, директно от Германия, за да бъдете сигурни, че купуване наистина качествен продукт.

FacebookTwitterLinkedIn
The following two tabs change content below.

Ради Пенчев

Latest posts by Ради Пенчев (see all)

Луксозни коли под наем в София - SpeedyCars.eu