Кога трябва да сменим маслото на БМВ-то?

Смяна маслото на БМВ

Въпреки, че този въпрос е доста елементарен, той постоянно е причина за спор между различните доставчици и притежатели на БМВ. Принципно БМВ-тата са проектирани, така че смяна на масло да се извършва на 20-25 хил. км (или около една година) пробег. Въпросът е кой точно е изчислил това? Дали инженерите или някой счетоводител? Висококачествените масла BMW осигуряват на вас и вашият автомобил безпроблемна и значителни по- дълга работа на двигателя.
Смяната на маслото навреме помага за удължаване на живота на двигателя. Препоръчително е смяната на маслото да се прави на всеки изминати 10 хил. километра, което е почти наполовина на заводските харатеристики. Трябва да обърнем сериозно внимание на вида на маслото за двигателя и неговото качество. Двигателите на БМВ изискват синтетично моторно масло. Едно от най-добрите масла е Original BMW High Performance Full Synthetic SAE 5W30. Това е фабричното масло, с което автомобилите излизат от завода. Може да се полза също и Castrol TWS Motorsport 10w60 Full Synthetic.

Маслата, за които не е изрично упоменато, че са подходящи за БМВ, не съдържат необходимите смазочни качества и добавки, затова е добре да бъдат избягвани. Те не защитават двигателя достатъчно добре, трябва да бъдат сменяни по-често, а може дори и да причинят повреди, което ще доведе до допълнителни разходи. Използването на оригинални масла за БВМ гарантира най-високо ниво на защита и спокойствие при шофиране.

Ето някои масла, подходящи за БМВ – BMW Special – масло за бензинови и дизелови двигатели, произведени преди 1998 година; BMW Longlife-98 – за точно определени типове бензинови двигатели след 1998 година; BMW Longlife-01 – за дадени бензинови двигатели след 09.2001 година; BMW Longlife-01 FE – за някои бензинови двигатели, произведени след 2001 година.; BMW Longlife-04 – за някои двигатели, направени след 2004 година.
Не правете компромис с вашият автомобил и забравете безизвестните марки моторни масла.

Изберете моторно масло от висок клас, подходящо за вашето БМВ. Оригинални моторни масла за БВМ можете да поръчате и онлайн, директно от Германия, за да бъдете сигурни, че купуване наистина качествен продукт.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (30 votes)
The following two tabs change content below.

Ради Пенчев

Latest posts by Ради Пенчев (see all)