Когато естествените средства срещу синузит не са достатъчни

Заради хилядите средства за лечение на синузит на пазара, за много от пациентите е наистина доста объркващо да изберат най-подходящите.

Именно поради тази причина, много от получилите синузит все още използват средства, които се предават от поколения назад. Има обаче случаи на това заболяване, при които тези домашни методи се затрудняват да унищожат напълно вирусите и бактериите, които са основните причини за синузит.

Самият проблем представлява възпаление на околоносните кухини, които са четири двойки, а именно фронтални (над очите), етмоидални (от двете страни в горната част на носа), сфеноидални(зад носа) и максиларни (над горната челюст, в зоната на бузите). При инфекция на синусите, бактериите нахлуват в тези изпълнени с въздух кухини и започват да се появяват симптоми на синузит като болки в главата и в лицето, чувство за тежест и натиск върху лицевите кости, повишена температура, умора, затруднено дишане, запушване на носа, като по този начин получаващата се секреция не може да изтича навън, а запълва синусите.

Старите рецепти с билки за лекуване на синузит не винаги са толкова ефективни, колкото смятат по-възрастните хора, които ги препоръчват. Най-често техните дози не са стандартизирани, което затруднява улучването на точните количества. Има дори някой билки, които се използват за лечението, а не се знае, че те са силно токсични и в големи количества могат да увредят както черния дроб, така и други жизненоважни органи. От друга старана, стандартните антибиотици като Амоксицилин могат да се провалят също, тъй като съществува вероятност вирусите да станат резистентни към тях. Също така пероралните лекарства вземани без лекарско предписание могат да не са точно тези, които да убият даденият патоген.

Съвременният начин за облекчение на синузита се нарича терапия за аеросолизиране на синусите. Това е най-новият и напреднал начин за решение на проблемите със острият и хроничен синузит, като и с носните алергии. При този метод, с помощта на малък инхалатор се впръскват течни антибиотици, противогъбични и антиалергени директно в синусите. Това е много ефективно, тъй като се получава мъгла, която много лесно преминава през малките отвори на синусите и попада директно в кухините. За положителните резултати от тази терапия свидетелстват значителните подобрения, които са получили пациенти, които от повече от 20 години са се опитвали да се отърват от синузита.

FacebookTwitterLinkedIn
3.9/5 - (63 votes)