Колко ще ми струва пускането на СОТ?

Боду СОД

Наложи ми се да си пускам СОТ у дома, за това реших да се възползвам от най-изгодната оферта, понеже го правя за първи път. Имаше всякакви отзиви за различните фирми, но си казах, че щом са лицензирани, значи би следвало да се справят качествено и професионално.Трябваше ми известно време, за да сравня различните тарифи за сот и реших да споделя моя опит и с други хора, които са в същото положение. Така ще могат да се ориентират по-лесно и да знаят какво да гледат при избора на фирмата за СОД.

Офертите на фирмите, занимаващи се с тази дейност съдържат няколко елемента в себе си, които най-често са:

  • Сигнално охранителна система;
  • Месечна абонаментна такса;
  • Такса за включване;
  • Такса за монтаж на техниката.

В повечето случаи месечните такси са в диапазона 20-30 лева за частни лица и стигат до 40 лева за фирми. Някои от компаниите за СОД изискват предплащане за поне няколко месеца, а при други това не е задължително, но предлагат допълнителни отстъпки, ако се направи.

Ако имате монтирана система за СОТ и искате да ползвате нея, можете да се разминете с монтажа, но ако нямате, ще трябва да закупите техниката и да платите за нейното монтиране. По този начин, началната Ви инвестиция ще се покачи доста. Хубавото в случая е, че много фирми предлагат различни варианти:

  1. Ползване на техниката, без закупуване, а под наем;
  2. Безплатно включване, когато има изградена система за сот;
  3. Безплатен монтаж, когато закупите техниката;
  4. Безплатна техника, когато се абонирате за определен период.

Не съм сигурен, дали трябва да споменавам фирмата, която избрах, защото целта ми не е да я рекламирам, а по-скоро да ориентирам хората за различните оферти. Но пък нищо не пречи да споделя, спрях се на БОДУ СОД, защото тяхната месечна такса беше най-ниска и имаха промоция, а освен това даваха и безплатна техника. Познатите ме посъветваха да внимавам с таксите, защото фирмата трябва да възстановява евентуалните нанесени щети в жилището, а техните цени ми се видяха изгодни. Общо казано, това е което мога да кажа за избора на СОТ от личния си опит.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (87 votes)