Козметика за лице със специална грижа за кожата през студените месеци

При грижата за кожата през зимата се наблюдават някои промени в сравнение с грижата през останалите месеци. Също така избора на козметика за лице също се различава от този за лятото например.През зимата влажността във въздуха е много по-малка, а освен това и атмосферните условия са много по-сурови.

Големите студове, силните и буйни ветрове пряко рефлектират върху кожата на всеки човек. Резултатът е суха кожа, склонна към образуването на „студови алергии“, които са изключително неприятни и сърбящи. Това може да бъде изтощително и неприятно състояние, но за щастие има начини, с които да се тушира негативното въздействие на времето.

Твърде много хора си купуват един и същи овлажнител и настояват да го използват целогодишно. Едно от първите неща за правилната грижа за кожата през зимата е да се адаптира грижа за красотата към промяна в атмосферните условия и когато дойде зимата, използвайте професионална козметика с овлажняващо действие за зимата. Вместо на леки и водна основа продукти, вие трябва да започне използвате богат овлажнител. Те се различават от останалите, заради тяхното богато съдържание на масло и крем, за разлика от останалите, които са комбинация от масло и вода. За да помага наистина на кожата ви, вашата хидратираща козметика за лице, трябва също да съдържа витамини и други съставки, които поддържат еластичността й.

Има и други стъпки, които могат да ви помогнат да се правите със сухата кожа през зимата. Изградете си навик и всекидневно полагайте грижи за кожата си. Запомнете, че горещата вода е противопоказна за вашата кожа, тъй като тя я изсушава. Освен това винаги след банята или душ, незабавно нанасяйте овлажняваща козметика, която да запази влагата за по-дълго време в кожата ви. Ексфолирайте кожата си веднъж седмично, за да се отървете от мръсотията и мъртвите клетките. Така се разкрива и на нова кожа, която е в много добра форма, за да се справи със зимните неблагоприятни условия.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (52 votes)