Красивата походка и как да я постигнем

Правилна походка

Добрата си визия една жена постига не само с гладката кожа, стилната прическа и умело подбраните модни дрехи. За да  привлече вниманието на околните, тя трябва да има и изящна походка, чието овладяване се постига не само в самото ходене, а и чрез много упражнения.Ако вашата походка далеч не е перфектна и искате да постигнете лекота и грация в движението си, може да се придържате към следните изисквания:

  1. Гърбът трябва да е винаги изправен, независимо дали денят е лош или ви липсва настроение. За да тренирате мускулите на гърба 10 – 15 пъти на ден трябва да застанете до стената и да притиснете към нея врата, раменете и бедрата. Между кръста и стената трябва да остане една длан разстояние. Трябва да задържате в тази позиция тялото си 10 – 15 секунди. След това се отдалечете , като се опитвайте да запазите позицията на гръбначния стълб.

Това упражнение не само прави стойката красива, но подобрява и циркулацията на кръвта в тялото , което тонизира и кожата на лицето и главата.

  1. Особено важно при всяка походка е и положението на главата. Тя трябва да бъде изправена. Отпуснатата надолу глава, забитият в земята поглед правят унила и уморена и най – невероятната фигура.

Нека си припомним движенията на индийските жени. Техните походки са грациозни, а главата – винаги изправена. Тайната се крие във факта, че на тези жени постоянно им се налага да вървят с някаква тежест на главата – стомна или кошница .

Ние можем да правим няколко пъти на ден упражнение за главата като вървим с поставена върху нея книга. За да я задържим на мястото и трябва да държим главата и гърба си изправени, което ще ни помогне за придобиване на плавни движения.

  1. Крачката трябва да бъде със средна дължина. Ако е широка , тя ще направи походката ни груба, ако е малка – ще изглеждаме нелепо. Не бива се върви много бавно, освен ако не сме на разходка, за да не се постига усещане за вялост и мудност. Бързият ход пък ще придаде известно безпокойствие на всеки.
  2. Ръцете трябва да се държат покрай тялото. Техният широк размах прави походката смешна и грозна.

Да не забравяме , че красивата походка е едно от мощните оръжия на жените. Можете да поработите върху нея с повече грижа и постоянство, за да постигнете необходимата техника, което ще доведе до впечатляващ ефект.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (77 votes)
The following two tabs change content below.