Креатин – източник на сила

Информация за креатина

Светът на хранителните добавки е огромен. Това е оправдано, тъй като в организма ни се съдържат различни видове хранителни вещества, които са жизненоважни за нормалното протичане на процесите в тялото.

Разбира се, за основен източник трябва да използваме хранителните продукти. Затова балансираният хранителен режим е толкова важна част от достигането до желаните форми на тялото.

Когато комбинирате редовните физически упражнения с разнообразна диета, няма как да не бъдете свидетели на удовлетворителни резултати. А когато към тези два елемента включите и хранителните добавки, успехът е гарантиран.

В тази публикация ще се запознаете с една от най-използваните добавки във фитнес индустрията – креатин. Както споменахме, пазарът от суплементи е огромен, а това прави изборът на подходящата добавка нелесен.

Поради тази причина е необходимо всеки потребител да се информира кое е най-доброто място, от което може да се снабди с най-качествените продукти. Онлайн магазините са многобройни, но затова пък малко от тях действително предлагат баланс между качество и цена.

Един от тези отличаващи се е онлайн магазинът на Workout.bg. Там ще откриете всичко, което ви е необходимо, за да бъдете сигурни, че резултатите от тренировките във фитнес залата няма да ви разочароват.

Как действа креатинът на тялото

Организмът е изграден по сложен начин. Множеството хранителни вещества представляват горивото, което му е необходимо, за да може да работи. Затова ключът към здравословен живот е разнообразна диета.

Забързаното ежедневие обаче може да се окаже пречка пред съвременния човек. Не всеки има възможността да приготвя богата на най-важните вещества храна или да намира истински качествени продукти.

Повечето храни са висококалорични, преминали са през химически обработки, които ги правят по-скоро вредни за оргнаизма, отколкото полезни. Въпреки това не бива да пренебрегваме храната и да се осланяме само на добавките, тъй като тя е основен източник на макро- и микронутриентите, от които се нуждаем.

Когато обаче усещаме, че количеството от определено хранително вещество не е достатъчно, суплементите могат да бъдат това, което ни е липсвало.

Креатинът е аминокиселина, чиято основна функция е доставянето на енергия към нервите и мускулите. Тя има свойството да увеличава издръжливостта при тежки физически упражнения, да спомага за покачването на мускулна маса и възстановителните процеси.

На пазара за хранителни добавки креатинът се предлага в много форми – креатин монохидрат, креатин малат и други. Разбира се, всяка от тях има своите предимства, но всички си приличат по това, че имат благоприятно действие върху мускулите, а това е жизненоважно, когато искате тренировките ви да бъдат наистина резултатни.

Доверете се на качеството

Основен източник на енергия на креатина е аденозинтрифосфатът, който при мускулни натоварвания трябва да се ресинтезира. Затова е необходимо да имате оптимално количество креатин в организма си.

Едно от най-важните неща обаче остава изборът на магазин, на който да се доверите, за да бъдете сигурни, че получавате само най-доброто. Това може да се случи в онлайн магазина на Workout.bg, където имате възможността да разглеждате от множество висококачествени продукти на най-атрактивни цени.

 

FacebookTwitterLinkedIn
5/5 - (1 vote)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.