Кростренажор замества фитнеса

Кростренажорът, макар и малко по-скъп като себестойност, е най-добрият спортен уред за дома. Той предлага възможността да съчетаете успешно различни видове упражнения, като по този начин ще можете да поддържате в добра форма цялото си тяло.

Кростренажорът замества фитнеса…

Според редица експерти в сферата на фитнеса, тренировките на кростренажор са една от най-обхватните възможности за трениране мускулите на цялото тяло. Тук в действие влизат мускулите на ръцете и краката, на корема, раменете и седалището.

Всички мускулни групи се натоварват в различна степен в зависимост от индивидуалните особености на конкретния модел уред, но е факт, че на практика всяка мускулна група получава натоварване поне в известна степен. Всичко това позволява да заместите фитнеса на повече от 90%, а при по-мултифункционалните уреди – дори и до 100%.

Това на практика означава, че повече няма да се нуждаете от карта за фитнеса, няма да се налага да планирате целия си следобед за посещението там, няма да е необходимо да губите толкова много от ценното си време за отиване и връщане, пък било то и ако фитнесът е в съседство с вашия дом.

Без риск за здравето на тялото…

Кростренажорът е така конструиран, че не ви позволява да правите упражненията по неправилен начин. Това винаги е най-големият проблем от тренирането в домашна обстановка, защото човек не винаги знае как точно да направи едно или друго упражнение. С тренажор обаче, грешка няма как да се допусне. Самият уред може да се използва само по определени начини, които изключват възможността за грешно изпълнение.

Поддържане на мускулите във форма…

Кростренажорът е изключително ценен за всеки човек, но най-вече ако сте на възраст над 30 години. След тази възраст мускулите на човек имат нужда от повече грижа и по-усърдно поддържане, защото през четвъртото десетилиетие от живота на човека мускулната тъкан постепенно започва да се топи, а това не е добре. Наличието на подобен уред у дома ще ви позволи да се поддържате в отлична форма и да забавите процесите на стареене.

Край с наднорменото тегло…

Редовните упражнения на тренажор, дори и само по 5 минути на ден, ще доведат постепенно до впечатляващи резултати. Коремът ще стане по-стегнат и плосък, седалището ще се оформи и свие, бедрата ще станат атлетични и привлекателни, раменете ще се стегнат и изправят, ръцете ще се изваят и ще станат много по-силни. Няколко минути на ден и тялото ви ще се превърне в истински шедьовър. Предимството е, че не е нужно да пазите диети, а е достатъчно единствено да сте постоянни в упражненията и да се храните здравословно.

Кростренажорът спестява време…

Кростренажорът спестява изключително много време на своя притежател, в което той или тя би трябвало да пътува до фитнеса. Освен това, кростренажорът позволява да правите и по-чести, но по-кратки тренировки, което определено ще ви помогне да поддържате формата си по-лесно. Обикновено за собствениците на тренажор не коства никакви усилия да си вмъкнат една кратка тренировка в иначе натоварения график. Така например, докато храната се готви във фурната нищо не ви пречи да потренирате малко. Така ще използвате за себе си един момент от деня, в който иначе не можете да правите почти нищо и в който няма как да излезете от дома си.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (81 votes)