Куриери при доставки до дома и офиса

Сигурна съм, че повечето от Вас знаят за съществуването на куриерските фирми, и са наясно с услугите, които те предлагат. За тези, които не знаят какво точно предлагат въпросните куриерски фирми, сега ще направя едно кратко и ясно пояснение.

Куриерските фирми предлагат услуги, аналогични на услугите, които се предлагат в пощата, а именно изпращане на писма и колети от едно населено място до друго, от точка до точка в рамките на даден град, или от точка до точка в рамките на целия свят. Има разлика обаче в качеството на услугата – куриерските фирми имат по-кратки срокове за доставка, самата доставка се извършва при по-голяма сигурност, а освен това, с различните услуги на куриерите се спестяват доста време и нерви.[showmyads]

Когато трябва да изпратите нещо до някой, и предпочетете да използвате пощата за това, имайте пред вид, че доставката ще е при получателя след доста дълъг период от време (срокът зависи от разстоянието между изпращача и получателя), може пратката да се загуби някъде по път, а освен това, за да пуснете пратката трябва да отидете до някоя пощенска станция.

Получателят ще получи известие, че има пакет за него, и също ще трябва да посети пощенска станция, за да си го получи. При спедиторските фирми нещата стоят малко по-различно – сроковете за доставка са по-кратки, като зависят от разстоянието между адреса на подателя и адреса на получателя, рискът от загуба на пратката не съществува, тъй като транспортирането става само с един автомобил и го няма прехвърлянето от едно превозно средство на друго, а освен това, ако използвате услугата „от врата до врата”, няма да се наложи да ходите където и да било, за да пуснете пратката, и получателят ще си я получи на посочения адрес, без да трябва да ходи до някъде, за да я вземе.

Самото име на услугата „от врата до врата”, говори какво представлява тази услуга – служител на куриерската фирма ще дойде при Вас да вземе пратката и ще я занесе до вратата на получателя. За някои хора, тази услуга е просто едно удобство, но за други тя е чиста необходимост. Първите са хората, които по принцип предпочитат удобствата – не е задължително да са твърде заети, за да искат да получат доставката си на точен адрес, вместо в офиса на куриерската служба.

Втората група хора са тези, които са постоянно ангажирани и заети, и дори и да имат желанието, нямат възможността да посетят офис на куриера, за да си получат доставката, и за това предпочитат доставка до дома или офиса. Ето защо, не мога да кажа, дали доставките до дома и офиса са необходимост или удобство – за всеки човек е различно. Въпреки всичко обаче, повечето хора предпочитат този вид доставка, тъй като защо трябва да ходят някъде, за да си вземат пратката, след като има възможност куриерът а я достави на посочен адрес?!

Дали Вие ще предпочетете този вид доставка, когато трябва да получавате нещо, си е лично Ваш избор. Искам обаче да кажа, че доставките до дома и офиса, в никакъв случай не са лукс. За някои, този вид доставка е удобство, а за други – чиста необходимост. 

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (49 votes)
The following two tabs change content below.
eSale.bg е рекламна агенция, изградена от професионалисти в областта на интернет маркетинга, PR и рекламата и като такава тя приветства всеки един нов рекламодател, търговец, афилиейт или уебмастър. Успехът на компанията е изцяло обвързан с успеха на нейните партньори и клиенти.