Лазерно лечение на косопад

Лазерното лечение е най-съвременното средство за лечение на косопад.

Косопада е все по-често срещан проблем при хората от цял свят. Правят се опити за различни начини на лечение както с естествени средства, така и с технологични методи.  Едно от най-ефикасните решения за справяне с проблема е лазерното лечение. Този вид лечение е доста скъпо, но поради голямата ефикасност то е все по-предпочитано от пациентите.

Лечението на косопад с лазер не е нов метод, тъй като такива процедури се извършват още през 1970 година. Този вид лечение е нехирургичен метод за справяне с косопада, изтъняването на косата и плешивостта. Използва се и за други усложнения свързани със скалпа, като дерматит. За получаване на по-добър ефект е необходимо пациента да се подложи на серии от процедури няколко пъти в месеца. Лечението стимулира увеличаването на притока на кръв към кожата на главата, което от своя страна дава възможност на космените фоликули да абсорбират повече хранителни вещества.

Лазерни системи за лечение на косопад.

В днешно време има много системи за лазерно лечение, които са доказали своята ефикасност при растеж на косата от 70%. По време на процедурата на пациентът е поставено куполовидно устройство, през което преминават ниско-енергийни лазерни лъчи.  Устройството е разположено на два сантиметра от скалпа. Когато светлината се фокусира върху скалпа, тя поглъща енергия. Това води до стимулиране на притока на кръв в скалпа и по-дълбоките тъкани.

Ниско ниво на лазерна терапия.

Това е друг метод за лечение, който също е ефективен и показва бързи резултати. Той не само допринася за растежа на нова коса, но също така подобрява състоянието на съществуваща коса.

Лазерното лечение на косопад със сигурност е много ефективно и получава положителни отзиви от хората по цял свят. Процедурите и методите зависят изцяло от тежестта на състоянието. Необходимо е да се консултирате с лекар за определяне на най-правилното лечение, което ще стимулира растежа на косата.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (89 votes)