Листопад – интересни факти

Най-излъчваният турски сериал напоследък е Листопад. След излъчването на няколко сериала до сега той събра доста голям брой почитатели.

Има някои интересни факти около турският сериал Листопад, които може би не знаете. Един от тях е, че той е създаден по мотиви на много известният роман Чучулигата на автора Решат Нури.

Интересно е почитателите на Листопад да знаят, че всички гозби, които похапват любимите ни герои всъщност са плод на цял екип от готвачи. Много от тях всеки ден когато има снимки за турският сериал Листопад приготвят огромно количество вкусни ястия специално за сериала. Сред тях са типични за близката ни съседка ястия, като баклава, кюфтета и много други вкусни гозби.

Повечето от актьорите в Листопад са с много професионален опит и освен в киното те играят и в театъра. Някой от тях са съвсем млади, но талантливи и с голямо бъдеще в киното. Някой от най-известните актьори, които играят главните роли в Листопад са:

  • Дениз Чакър в ролята на Ферхунде
  • Халил Ергюн в ролята на Али Ръза Текин
  • Гьовен Хокна в ролята на Хайрие
  • Бену Ялдаръмлар в ролята на Фикрет

Друг интересен факт от турският сериал Листопад е, че той има номинации за много филмови фестивали. Има много награди за самата музика, както и за режисурата. Многобройни награди са спечелени от талантливите актьори за чудесната им игра. За най-добра женска роля награда печели Бену Ялдаръмлар. Музиката към турският сериал Листопад е подбрана в унисон със самият сюжет. Всичко е съобразено много правилно, така, че да привлече многобройните почитатели на турските сериали.

Листопад е сниман основно в Истанбул. Там се развиват и главните действия. Къщата където живее семейство Текин, всъщност е исторически паметник и е голяма атракция за туристите посещаващи Истанбул. Освен тук някой от сцените се снимат и е Ада Пазаръ, където живее Фикрет след като се омъжва за Таксин.

Интересните факти около турският сериал Листопад са много и ще бъдат обект на наше изследване в следващите ни публикации.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (57 votes)