Лято 2013: На почивка в София!

София - изглед

За някои дом, за други – място за почивка. Може би и работа? София винаги е бил град с много лица.Град, който в последните няколко години е по-жив от всякога. Може би звучи малко прехвалено, но истината е, че стандартът на живот в столицата драстично се промени. Достъпът до метро, което бързо може да ви разходи до две отдалечени точки, като ви осигури и друг удобен транспорт, съобразен с нуждите на градския човек. Малките улички, криещи множество магазинчета. Новопоявилите се пекарни, сладкарници и барове на улиците.

И все пак, ето няколко причини да включите София в списъка от дестинации за лято 2013!

Можете да изкарате преспокойно седмица с 30% по-малко от предвидения бюджет за друга европейска дестинация. Предимствата:

  • По-евтини хотели
  • Приятни ресторанти със средно високи и ниски цени
  • Множество галерии и музеи без входна такса

София е осеяна и с нощни заведения, удовлетворяващи музикалния вкус на всеки:

  • Дискотеки
  • Барове
  • Ппарти центрове

Една от новостите, които жителите и гостите на столицата наблюдават от няколко години, са фестивалите и различни международни панаири, организирани в сърцето на града.

Друга причина да гостувате на българската столица са десетките концерти, които стадионите и концертните зали събират феновете на световната музика. На софийска сцена са се качвали Дженифър Лопес, Лейди Гага и Мадона. Рок почитателите са имали възможността да чуят и видят любимите си групи – Депеш Мод, Уайтснейк и Дийп Пърпъл. Списъкът е безкраен и става все по-дълъг с всеки изминал сезон.

И разбира се, не на последно място, София е една от най-новите шопинг дестинации. С няколко големи търговски центъра и многото бутици и магазини, скрити в уличките на града, всички шопинг маниаци могат да се възползват от сезонните намаления и да обновят гардероба си с последните тенденции в световната мода.

Преди да планирате посещението си на българската столица, добре е да проверите вариантите за придвижване с такси до избрания хотел. Не забравяйте и разписанието на летище София. И тук, както на летище Лондон или Мюнхен, често се случват малки разлики и закъснения на полетите.

Източник – EvtiniHoteli.net – сезонните намаления

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (106 votes)
The following two tabs change content below.

Ivanov

Latest posts by Ivanov (see all)