Манчестър Сити уволни Роберто Манчини

Роберто Манчини

След загубата от Уигън на Уембли, и разочарованието от неубедително представяне и защита на титлата във Висшата лига доведе до уволнение на Роберто Манчини от Манчестър Сити е след три и половина години.Собствениците на клуба също дадоха изявление, което гласи: „С голямо съжаление, трябва да съобщим че Manchester City обявява, че Роберто Манчини е бил освободен от задълженията си като мениджър.

„Въпреки усилията на всички ни, клубът не успя да достигне нито една от заявените цели през тази футболна година, с изключение на квалификация за следващия сезон на Шампионската лига.

„Това, съчетано с установена нужда да се разработи комплексен подход към всички аспекти на футбола в клуба, означава, че е било взето решение да се намери нов мениджър за 2013/14 сезон и извън него.“

Председателя Khaldoon Ал Мубарак заяви: „постиженията на Роберто Манчини говорят сами за себе си и той има уважение и благодарност от собственика Шейх Мансур, както от самия него така и от борда за работа си и ангажираност през последните три и половина години.

„Ясно е, че също така той си осигури любов и уважение на нашите фенове. Той е направил каквото той обеща и достави успехи за клуба.

„Бих искал лично и публично да му благодаря за неговата всеотдайност и напредък, и че той има нашата подкрепа и продължаване на приятелството.“

Брайън Кид ще отговаря за последните два мача от сезона и след турнето в Съединените щати, но усилията сега ще бъдат насочени към привличането на Пелегрини.

Чилийският специалист, бивш трньор на Виляреал и Реал Мадрид, е фаворит за поста, но отрече в неделя вечерта, че сделката вече е в сила.

„Отричам тук и сега, че съм новият мениджър на Манчестър Сити,“ заяви Пелегрини на пресконференция. „Не съм подписал споразумение с никого, нито с някой от клубовете, които бяха споменати.

„Аз съм имах достатъчно късмет, и съм много горд, че всяка година големите клубове проявяват интерес към мен.

„Имах среща с Malaga и се съгласихме да не говорим с никого и нямам договор с никого.

„В следващите няколко дни се надявам да се изясни малко това, което ще стане в бъдеще.“

Манчини също така разкритикува City за не спиране на спекулациите, след като видя отбора си победен  от Уигън в финала за ФА Къп на Уембли в събота.

Източник: football betting tips

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (48 votes)