Маски за коса – 7 трика, които вероятно не знаете

Маска за коса за красива прическа

Добре познатите маски за коса са все по-масово използвани от жените днес. В тази публикация сме систематизирали 7 съвета, които да ви помогнат, ако планирате да използвате този тип козметични продукти.

1. Ежеседмична употреба

Имате хубава коса? А искате ли тя да остане такава максимално дълго време? В такъв случай е добре да използвате маските регулярно, за да гарантирате изящество и здравина на косъма. Не подценявайте поддръжката, защото тя е нещото, което прави разликата. Изборът е ваш.

2. Измивайте с шампоан и кондиционер

След като сте си направили маската и е минал определения интервал, в който тя да подейства, то логично е да третирате по-специално косата и след като я измиете да добавите и допълнителни екстри за подсилване на ефекта.

3. Краищата, краищата, краищата

Кое ви накара да започнете да използвате маска за коса? Вероятно краищата на вашата коса, които не ви допадат. Това е причината и да ви посъветваме да се фокусирате именно върху тях при нанасяне на маската, за да стимулирате точно тези проблемни зони от косъма.

4. Мазна коса след употреба

Ако косата ви остава прекалено мазна след употребата и почистването на маската, то е добра идея да потърсите продукт, създаден специално за вашия тип коса, защото тази която сте избрали е прекалено „тежка“ за вас.

5. Сухо нанасяне

Някои специалисти препоръчват да използвате маски за коси и на сух косъм. По този начин след 20 минути ще можете да се насладите на видим ефект.Нещо, което можете да свършите с лекота в неделното утро или съботната вечер например.

6. Различни маски – различни ефекти

На пазара днес има страшно много видове, типове и марки маски за коси, а като добавим и тези, които мнозина си правят сами, рискувайки косата си, то ситуацията става още по-сложна. В случай, че не искате да се правите на инженер химик у дома и да си съсипете косата, то винаги е добре да прочетете внимателно инструкциите, за да няма неприятни изненади. Една добра идея е да го направите още, когато купувате продукта.

7. Нужна е дисциплина

Ако планирате да подобрите цялостното състояние на косата, а и на своя скалп, то задължително трябва да сте отдадени на тази идея, а не просто да очаквате чудеса след единична употреба. Красотата коства усилия и който вложи повече, резонно ще получи по-добър резултат.

Животът е твърде кратък, за да имате грозна коса, не мислите ли?

Ако сте съгласни не пропускайте страхотните предложения за ултра ефективни маски за коса на най-реномираните световни марки.

Защото всяка жена заслужава да бъде красива!

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (97 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.