Отмиване на маски за коса – 4 бързи съвета

Професионални маски за коса от Agora BBeauty

Ако търсите допълнителна информация, касаеща употребата на професионални маски за коса, то по-долната статия е идеална за вас.От всички козметични продукти, които са предназначение за поддържане чистотата и добрия външен вид на нашето тяло, вероятно продуктите за коса формират групата на онези, които използваме най-грешно и неправилно.

Повечето пъти не знаем как да използваме различните шампоани, балсами и маски, което води до липса на резултат или поне до по-слаб резултат, отколкото сме очаквали. Една част от проблема се корени в това, че много често нямаме навика да четем какво пише на опаковките, но също така и на това, че самите опаковки ни предоставят много ограничена и оскъдна информация.

Отмиването на маска за коса – как да се извърши правилно

Едно от нещата, на които трябва да се обърне внимание е начинът, по който отмиваме приложената маска за коса.

Ето какво съветват от козметичен център SenseLaser.bg, където работят едни от най-опитните експерти в грижата за косата:

1. Отмивайте с хладка вода

Отмиването на маската за коса се прави по различни начини от различните хора, но най-препоръчително е да се използва хладка вода.

Твърде топлата или прекалено студената вода могат да увредят косъма, докато приятно хладката вода ще ви позволи да почистите косата, без при това да отнемете напълно нейната естествена мазнина.

2. Без интензивни движения

Често допускана грешка при миенето на косата е да се използват твърде интензивни и енергични движения. Това може на пръв поглед да изглежда като съвсем безобидно действие, но всъщност е нещо, което в дългосрочен план може да доведе до накъсване и начупване на косата.

Правилно е просто косата да се остави под хладката течаща вода, като се използват съвсем леки спомагателни движения с ръка, които да помогнат косата да се изплакне добре от всички страни.

3. Задръжте 2 – 3 минути под душа

Добре е да оставите водата да се изтича върху косата ви поне две или три минути, защото така ще сте сигурни, че активните вещества от маската ще се отмият добре, без да продължават да действат след като веднъж е дошло време за изплакване. Това е напълно достатъчно време за да се отмие всичко от косата, без да се налага да я триете след това.

4. Попийте внимателно с кърпа

След като вече сте приключили с маската и сте изплакнали косата, идва ред на сушенето. Препоръчително е когато имате възможност да избягвате сешоарите. Ако нямате тази опция, например защото навън е много студено, а вие трябва бързо да излезете, използвайте по-студена струя на сешоара и дръжте на възможно най-голямо разстояние за да не изсъхва косъма прекомерно.

Най-добре, обаче, би било ако просто подсушите косата си с мека кърпа след измиването на използваните маски за коса. Сушенето също се прави без интензивни движения, а просто като попивате внимателно докато не отстраните излишната влага.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (53 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.