Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес е доволен след победата с 3:0 над Фулъм

Рафаел Бенитез

С прекрасните си изяви David Luiz и Джон Тери донесоха на Челси комфортна победа с 3:0, която ги изкачи над Арсенал и те станаха трети във Висшата лига.

Рафаел Бенитес похвали стила на игра на Фулъм, но каза, че неговият тим  е по-качественият и се надява на запазване на мястото си в челната тройка за остатъка от сезона.

„За да отбележи три гола и да запазим вратата си суха, особено в дербито, е наистина добре за нас и аз съм много щастлив, “ каза той пред Sky Sports.

„Знаехме, че имаме потенциал и начинът, по който те играят е доста добър, но ние сме силни и да имат качество. Беше въпрос на време да отбележим първия гол. Те се опитваха да атакуват, но това ни даде повече пространство и повече възможности за контраатака. “

Ударът на Давид Луиз освети вечерта в Западен Лондон и Бенитес не е бил шокиран от видяното от бразилския защитник.

„Това беше много добро“, добави той. „Виждали сме го да вкарва много голове на тренировки, както и някои добри голове от свободни удари. Той има тази способност.

„Целият отбор се представи добре, и защитниците работят усилено срещу добри нападатели. Както David Luiz така и Джон бяха наистина добри.“

Джон Тери не е постоянно в игра под ръководството на Бенитес.

„Той ще се върне“, заяви Бенитес на фитнес със Тери. „Ако той може да се подготвя всяка седмица ще бъде по-лесно за мен да го взема всяка седмица и ще имаме конкуренция. Добре е за нас и е проблем за мен.“

С третото място в таблицата, основната цел на отбора е да остане на място, което ще гарантира на клуба за място в груповата фаза на Шампионската лига през следващия сезон.

„Знаем, че имаме цел“, добави той. „Това е много важно. Ние трябва да останем в челната тройка в лигата. Имаме осем или девет оставащи мача и трябва да мислим за отбора. Ако можем да продължаваме да печелим нашите игри ние със сигурност ще останем там.“

Бенитес очаква с нетърпение завръщането си в бившия си клуб Ливърпул този уикенд, въпреки че да вземе три точки на Anfield е единственият му проблем.

„Ливърпул е мястото, където семейството ми живеем сега“, каза испанецът. „Аз съм бил там в продължение на шест години и имам много добри спомени.

„Не мога да скрия, че съм много доволен да ходя там, за да видя много стари приятели.

„Основното нещо е да остана в челната тройка и това, което искам е да се спечелим в Ливърпул.

„И след това, да им пожелая всичко най-хубаво и ако те могат да спечелят всичките си игри до края на сезона, че ще бъде фантастично.

„Но като професионалист, аз съм сигурен, както те така и ние ще се опитаме да спечелим.“

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (89 votes)