Метални покриви: Добър и достъпен избор

метални покриви

В живота на всяка сграда идва момент в който основна част от нейната конструкция-покривът, изисква определени грижи. В такива случаи трябва обективно да се разгледа основната роля, която той заема, и да се вземе адекватно решение при неговата замяна или ремонт. Изборът на покрив е многообразие, но единствено качественият метален покрив предлага голямо количество предимства без основни негативи.

На пазара сегментът метални покриви разчита на три основни материала -поцинкована стомана, алуминий и мед. Всеки от тях носи ред положителни свойства като разликите им не са съществени. Най-икономичният вариант е поцинкованата стомана, нейната цена и най-ниска, но не за сметка на издръжливостта и устойчивостта и, която може да достигне до 50 години. За сравнение тази на обикновен асфалтов покрив не надвишава 15 години.

Алуминият е по-скъп и по-лек вариант, където се наблюдава по-лесен монтаж, който е характерен за всички материали, като дори може да бъде изпълнен върху стара покривна настилка. Медта е най-скъпия за използване от трите, като тя често бива слагана само по краищата или по завършващи елементи на металните пластове и керемиди. Тя притежава и най-дългия ползвателен период, който достига до над 100 години и в редица случаи медния покрив надживява самата сграда върху която е поставен.

Качествата на добрите метални покриви не спират до тук. Те притежават голяма енергоефективност, която в много случаи сама успява в определен период да възвърне инвестираните средства. Свойството на металите да рефлектират слънчевата светлина и радиация ги прави незаменим помощник при спестяването на средства от охлаждане на сградата на лятото, а изключително добрата им изолация спомага за задържане на топлината през зимата.

В сферата на покривното строителство изборът на  метални покриви се нарежда на първо място и по безопасност и лесна поддръжка. Те са огнеупорни, не се влияят от силни ветрове, водно-непропускаеми и са и не подлежат на корозия. Единствените грижи които изискват са почистване и сезонно пребоядисване.

Надежден изпълнител на ремонти и монтажи на метални покриви е фирмата Бигор-ИН. Тях разполага с огромна база от качествени шведски и белгийски метални керемиди и улуци, както и дългогодишен опит в поддръжката им.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (70 votes)
The following two tabs change content below.

grigorpopov

Latest posts by grigorpopov (see all)