Митове за женския оргазъм

Нека унищожим някои от най-разпространените легенди за женската сексуалност и оргазъм. Вижте развенчаните митове за женския оргазъм:
МИТ – Жената трябва да изпита оргазъм, за да се чувства сексуално задоволена
РЕАЛНОСТ – Много жени могат да бъдат задоволени и без да изпитват оргазъм.Общото мнение е, че е за предпочитане да се изпита оргазъм всеки път, но много жени често се чувстват физически и емоционално задоволени, дори да не са го изпитали.Проблемът възниква, когато жените системно не могат да изпитат оргазъм по времена всяко сексуално общуване.
МИТ – Вагиналният оргазъм е по-пълноценен от клиторния.
РЕАЛНОСТ – Всички жени имат различни предпочитания, когато стане дума за оргазъм. Някои жени изпитват удоволствие при клиторния оргазъм, докато други харесват интензивността на вагиналния.Например, съществува малък процент от жени, за които стимулацията на G точката е досадна. Една ерогенна зона може да бъде много по-чувствителна от друга – от значение е индивидуалното предпочитание.
МИТ – Обрязаният пенис повишава способността на жената да изпита оргазъм.
РЕАЛНОСТ – Обрязването премахва около 33 – 50% от пенисната тъкан. Според слуховете при някои обрязани мъже липсва чувствителността при сексуалния акт.Независимо от това досега не е намерена връзка между обрязания мъж и способността на жената да достига оргазъм, дори напротив.
МИТ – Презервативите оказват влияние върху женския оргазъм
РЕАЛНОСТ – Презервативите са надежден и необходим контрацептив.Някои мъже се оплакват, че презервативите намаляват чувствителността им повреме на сексуалното общуване и им е по-трудно да достигнат до оргазъм. Някои жени се оплакват от същото. В повечето случаи презервативът няма нищо общо с женския оргазъм (особено с клиторния).Ако все пак жената изпитва оргазъм с обикновен презерватив, може да опита от тези, които са създадени специално за нейното удоволствие ( например оребрените видове).
МИТ – Колкото е по-голям пенисът, толкова шансът за оргазъм е по-голям
РЕАЛНОСТ – Казано е : „Размерът няма значение, важно е как се използва“ и в това се крие голяма доза истина.Размерът на пениса не оказва почти никакво влияние върху женския оргазъм.Големият или малък пенис могат да доставят еднакво количество удоволствие на жената. Това в повечето случаи е така, защото има твърде малко нервни окончания в края на вагината, така че размерът наистина няма значение(по-скоро ще я заболи…не изключвайтее и факта, че някои жени се възбуждат от собствената си лакомия :))Като се има предвид, че G точката се намира само на около 5 см във вътрешността на вагината, то и средният размер пенис може да я стимулира лесно.

* Нека все пак отбележим, че всичко е до някаква степен индивидуално, макар личния ми опит да говори, че е въпрос на подход и насочване на женската сексуалност

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (106 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.