Модерно кухненско обзавеждане – стил и функционалност

Кухните отдавна вече не са само място за готвене и миене на съдовете. Кухните, много повече от всяка друга стая в дома са подложени на трансформация – стил, удобство, уют, място за семейни вечери и дори за бързо кафе с приятели.

Тази стая от дома се е превърнала в място, където хора се спират да побъбрят, децата прекарват време с родителите си, двойки експериментират със странни рецепти, семействата се събират през телевизора и много други. Ето защо, модерното обзавеждане за кухни е много по-различно от това, използвано в кухните на нашите баби.

Съвременните кухни се изграждат след внимателно планиране и специфичен дизайн. Всяка част от стаята, дори пода и тавана, се изгражда с мисълта за новите функции, които изпълнява кухнята. Ето защо, мебелите и уредите в тази стая трябва да бъдат подбрани в съответствие с това. Ако старите кухни имат в себе си място за съхранение на продукти, мивка и място за готвене, то съвременните са доста променени. И всяка част, мебели или уред, отговарят на изискванията на съвременния ни и забързан живот.

Плод на модерното кухненско обзавеждане са кухненските шкафове, етажерка за вино, кухненски остров и плот, маса, столове и т.н. Особеното тук е, че всяко едно от тях се използва за няколко цели. Например няколко високи стола биха превърнали кухненския остров в чудесно място за сутрешно кафе или вечерно питие. Може да поставите и лаптопа си там, за да може да чатите или дори работите докато готвите.

Тенденциите в модерното обзавеждане за кухни са към изчистени линии, контрастни цветове и прости форми. Дори декоративните елементи не са толкова заложени в тази част на дома. В допълнение на този стил, стените също се боядисват в един цвят, обикновено контрастиращ на цвета на мебелите.

Днес, не е никак трудно да откриете идеи за модерен кухненски дизайн. Интернет, списания, рекламни брошури и много други са пълни със снимки и идеи.

*(б.адм.)Можете да погледнете и тук, ако се интересувате от най-подходящи подови настилки за кухни.

FacebookTwitterLinkedIn
4.3/5 - (78 votes)