Монтаж на PVC дограма през зимата

Зимният монтаж на pvc дограма не е толкова притеснителен, колкото изглежда на пръв поглед. В действителност, когато сменяте pvc дограма през зимата, помещението остава напълно отворено само за 40 минути. През това време в помещението не изстива повече, отколкото при проветрение на стаята и с новата дограма стаята се затопля по-бързо .

Ако през лятото е достатъчно само да се преместят мебелите, стоящи до прозореца, през зимата е желателно да се освободят помещенията от мебели. Столове, бюра, маси, домакински уреди, по-добре да са в друга стая, Електрическите уреди, трябва да бъдат надеждно защитен от прах. Мебели, които не могат да бъдат преместени в друга стая, трябва да са покрити.

Зимния монтаж на pvc дограма има своите особености. Първо, трябва да се работи при по-ниски температури. При по-ниски температури, е налице нарушение на пластичността на монтажните материали, както и на самата дограма. Преди започване на работа, дограмата трябва да се съхранява при стайна температура, така че те да затопли и да възвърне свойствата си.

Второ, за зимата се използват специални материали при монтажа: зимна полиуретанова пяна.За да се постигне по-добро свързване трябва пяната да се държи на топло при температура около 20 C.

Правилно изпълнения монтаж на pvc дограма гарантира отлични резултати, без значение кое време на годината се прави. Опасенията, че зимата е невъзможно качествено да се монтират прозорци, са просто една заблуда.Напротив, през зимата всички слабости и недостатъци на работата ще бъдат очевидни: лошо запечатан шев, конденз по стъклата и рамките. В допълнение, подмяната на pvc дограма през зимата е по-евтина. Изминава по-малко време от поръчката на дограмата до монтажа, в сравнение с лятото.

Така че не се страхувайте да смените своите прозорци през зимата.Единствената причина, която може да ви разколебае е студа. Въпреки това, в нашия климат такива периоди обикновено не се много, а и термометърът често не пада под нулата през деня.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (81 votes)
The following two tabs change content below.

nikkojchev

Latest posts by nikkojchev (see all)