Може ли неподходящата козметика да ви състари предварително?

Неправилният начин на живот със сигурност може да ви състари много по-бързо от обичайното. Със сигурност всеки е чувал, че пушенето на цигари и пиенето на алкохол могат да добавят няколко допълнителни години към лицето ви.

Но могат ли неподходящите видове козметика да ви състарят предварително и има ли други неща, които могат да направят това?

Основната цел на козметичните продукти е да предпазва и поддържа красивия вид на кожата, но е спорно дали може да ви състари. Със сигурност употребата на неправилни продукти рано или късно ще окажат влияние върху кожата на тялото ви, но едва ли последствията биха били толкова сериозни както тези от вредата на слънцето и стреса.

  • Вредата от слънцето

Всеки човек трябва да използва ежедневно слънцезащитна козметика, с която да предпазва кожата на лицето и тялото си от слънцето. Слънчевите лъчи ще увредят кожата ви под повърхността й и това може да доведе до постоянни проблеми като появата на пъпки, по-тъмни петна, а дори и до рак на кожата. Тъй като нашата естествена защита от слънцето, визираме озоновия слой, който намалява, ние всички трябва да използваме овлажняващ крем с най-малко 15 фактор всеки ден, както и да се опитаме да сведем до минимум постоянното ни излагане на слънце, дори и в облачни дни.

  • Стрес

Когато сте стресирани, организмът преминава в режим на оцеляване. Дишането е учестено, изпраща се повече кръв към мускулите ви, като по този начин се лишава кожата от ценния кислород и хранителни вещества, които са и необходими, за да бъде здрава и еластична. Напрежението в лицевите мускули е основната причина за създаването на бръчки, които бързо се превръщат в постоянни. Не забравяйте, че дълбокото дишане и всекидневната медитация, могат да намалят нивото на стреса.

За да предпазите кожата си от преждевременно стареене е желателно да използвате козметика, която да отговаря на вашите нужни.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (47 votes)