На пазар за дизайнерски парфюми

Ароматът, който носим, независимо дали предпочитаме дизайнерски парфюми или по-свежи и ненатрапчиви тоалетни води, се забелязва от останалия свят така както цвета на очите ни или облеклото, с което сме.

Добре подбраният аромат характеризира нашата индивидуалност, чувственост, начина на живот и темперамент. Не дотам лека задача е покупката на нови парфюми и точно заради това в тази статия ще ви дадем няколко полезни съвета.

  • На първо място е безсмислено да се парфюмираме, когато ни предстои да тестваме много нови аромати. Вероятно няма да можем да ги различим добре и ни грози опасност да останем разочаровани от покупката след няколко часа.
  • Най-благодатното време за избор на нов парфюм е времето между сутринта – когато носът все още „спи“ и вечер – когато сетивата са „уморени“ и претоварени.
  • Препоръчително е да пробвате аромата на кожата си, преди да го купите, а не само на тестер, тъй като уханията стоят различно на различните хора. Това се дължи на химичните реакции, които се получават между парфюма и човешката кожа.
  • Моментът на изясняване на това какъв аромат търсим е ключов. Ако ще го използваме през деня – хубаво е да е по-лек, свеж аромат, ненатрапващ се на околните. Силните ухания са предназначени за късните часове, те обикновено са тежки и натрапчиви, но не дразнят, защото се използват за много по-кратко време.
  • Консумирането на пикантни храни непосредствено преди пазар за дамски или мъжки парфюми, може временно да затрудни способността ни да различаваме различни миризми.
  • Хубаво е да следим отстъпките и разпродажбите в магазините за парфюми. Току-виж са ни останали парички за още един парфюм към колекцията.
  • Не на последно място – трябва да бъдем дръзки и да разнообразяваме при избора на парфюм. Не е задължително да си купуваме всеки път един и същ, само защото сме свикнали с аромата му, или защото не сме сигурни дали на гаджето и на колежките ще им хареса.
FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (79 votes)