На ски в Банско

Банско е курорт, който се развива с изключително бързи темповете. Всяка година се осигуряват нови възможности за скиори, сноубордисти, за екстремни спортове, биатлон и крос – кънтри.
За екстремни скиори ски зона Банско предлага т.нар – паркова зона. Там се  предлагат възможности за каране на ски над настоящите изкуствени неравности и скокове. Също така, тръбата, разположена до мястото, където обикновено са построени известните кули на Банско, предлага на скиорите и сноубордистите арена, на която да се похвалят с най-новите си трикове. Банско предлага наистина голямо разнообразие от ски писти, които могат да задоволят всички вкусове и способности. Най-високата ски писта е на 2600 метра надморска височина и дълга 990 м. Като цяло, общата дължина на пистите в Банско е около 70 км.
Бонус за скиорите е осветен ски път с дължина 7 км между Бъндеришка поляна и града. Някои от пистите предлагат чудесни условия за нощно каране, което е на разположение за всеки от 18.30 до 21.30.
Разбира се, има и какво да се види в самия град Банско. Там има над 120 културни и исторически паметници. Различни магазини за сувенири предлагат творбите на местните художници и ковачи.
Банско е културен център с международно значение. Освен красивата планина Пирин, градът притежава много исторически обекти. Останки от древни крепости в местността Старото градище, се намират само на четири километра в западна посока от града. Също така има и множество тракийски могили.
Банско и Добринище са известни също с изобилието от минерални извори. В близост до Курорта се намира прочутия Рилски манастир.
В града има много хранителни магазини и аптеки. Медицинското обслужване е на едно много високо ниво. Всички писти са подсигурени с дежурен екип от медицински лица, които да могат да помогнат ако се наложи.
Банско се намира само на 160 км от София. Понякога обаче е много трудно да отидеш там и да се настаниш, ако нямаш резервация. поради тази причина много хора прибягват до услугите на туристически агенции. Най—известната сред тях е ONETRAVEL, която е известна с опита си в областта и качеството на обслужване. Ако искате не само да покарате  в Банско ски, а и да прекарате една спокойна почивка в Банско, се доверете на професионалисти.
Нямате идея къде да прекарате предстоящите коледни празници? Не губете време, а попитайте агентите на ONETRAVEL. Те ще изготвят за вас най—добрата оферта за една прекрасна нова година в Банско.

 

 

FacebookTwitterLinkedIn
4.3/5 - (29 votes)