Наистина ли са безлихвени безлихвените заеми?

бързи заеми

бързи заемиБезлихвените заеми от типа на бързите кредити се рекламират доста напоследък. Можете да видите стотици реклами в интернет, които обещават, че ще изтеглите дадена сума и после ще върнете същата. До колко обаче всичко това е така? Истина или лъжа е и как точно да разбираме и тълкуваме тези реклами и примамливи предложения.

Почти винаги има такса…

При тегленето на бърз кредит почти винаги има такса ако ви одобрят. Тази такса е за обработката на документите и обикновено е малка, например 10, 15 или 20 лева, но все пак фирмата си я определя, така че само те могат да кажат със сигурност. Много кредитни небанкови институции си удържат сумата от заема при неговото превеждане.

И все пак политиката на всяка институция е различна, а това което четете тук са само често срещани практики. Ето защо ако искате да разберете със сигурност направо задайте въпроса на съответната компания и те ще ви обяснят най-точно. Във всеки случай, този тип такси са често срещани практики и е добре да ги имате предвид.

Безлихвен кредит, но при определени условия…

Бързият кредит може наистина да бъде безлихвен, но в повечето случаи това да важи само при определени условия. В случая обикновено от най-голямо значение е дали ще върнете парите бързо.

Например много фирми предлагат заем, който ако върнете в рамките на седмица (срокът е произволно избран) ще върнете толкова колкото сте изтеглили. Фирмите обаче спестяват в рекламата си това, че ако върнете парите след упоменатия срок вие ще трябва да си платите и лихвата. Тъй като много хора не успяват да върнат парите още в безлихвения период, те се издължават в последствие заедно с лихвата.

И все пак безлихвените кредити съществуват…

Ако все пак шефът ви забави заплатата с 3 или 4 дни, а вие трябва спешно да платите някоя битова сметка, бихте могли да изтеглите бърз кредит чрез krediti.info, да платите съответното задължение, а след 3 или 4 дни да върнете парите на кредитната институция без да трябва да плащате лихва. Това е много удобно и ако се използва по правилния начин може да ви накара да оптимизирате времето и разходите си.

Някои фирми предлагат безлихвен заем първия път…

Не рядко се среща този тип политика на небанковите кредитни институции да отпускат кредит без да изискват лихва ако сте техен клиент за първи път. С тази цел те се стремят да ви превърнат в редовен клиент и да създадат у вас добри впечатления. Разбира се, това се прави основно с цел реклама и създаване на положителен имидж, което е доста добра стратегия, защото дава отлични резултати.

Ниски лихви за редовни клиенти…

Много небанкови кредитни институции предлагат преференциални условия или понякога дори безлихвен бърз кредит на свои редовни клиенти в знак на благодарност, че редовно използват именно техните услуги. Това наистина е добър жест и се приема доста добре.

Понякога лихва все още има, но тя е сравнително ниска спрямо тази на хората, които теглят заем за първи или за втори път. Обикновено подобни жестове можете да очаквате от по-големите и по-сериозни компании в бранша, макар че понякога подобни стратегии прилагат и компаниите, които оперират от скоро, като тяхната цел е да си извоюват място на пазара.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (26 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.