Как да получите най-доброто от вашите лаптоп батерии?

Понякога просто няма как да намерите подходящо място, където да включите вашия лаптоп към захранването, особено когато сте в движение. Това може да бъде изключително неприятно особено когато сте по средата на вашата работа, а батерията ви сигнализира, че след няколко минути ще се изключи.

За щастие, има няколко прости съвети, от които повечето лаптоп потребители могат да се възползват, за да получите по-дълъг живот за техните лаптоп батерии.

Колкото по-трудно работи вашия лаптоп, докато е на батерия, толкова по-бързо тя ще се изтощава. За да съхраните за по-дълго енергията й ще се наложи да вършите по-малко неща на лаптопа ви, докато не го включите обратно към захранването.

Придържайте се към по-прости дейности, които не включват видео игри и филми, защото този вид процеси консумират голяма част от енергията на батериите. Освен това, за да си спестите още малко енергия трябва да знаете, че винаги е по-добре да се стартират програмите от твърдия диск, а не от дисковото устройство. Вършенето на много дейности наведнъж и не затварянето на прозорците ще спомогне допълнително за разреждането на вашите батерии за лаптоп Toshiba.

За да предотвратите това е желателно да изключите всички ненужни програми, както и множеството прозорци на уеб браузъра ви. Докато се опитвате да съхраните енергията на вашата батерия е абсолютно немислимо да използвате външни устройства като USB, WiFi, уеб камери или външни монитори. Използвайте добре познатата лан връзка или кабелна връзка до интернет ако е необходимо. Изключете всички приложения, които не използвате активно. Настройте екрана си така, че да се изключи, след като не се използва за няколко минути, а не да се включва скрийнсейвъра. Намалете и яркостта на екрана, защото той също консумира много голям процент от енергията на вашите лаптоп батерии.

Ако непрекъснато сте в движение и лаптопа ваш верен спътник и често го използвате на батерия, винаги можете да се подсигурите като му вземете резервна батерия за лаптоп, която да бъде заредена и винаги да е с вас, а в случай на нужда можете да я използвате.

 

FacebookTwitterLinkedIn
4.3/5 - (76 votes)