Как да намерим добър ресторант

Как да намерим добър ресторант? Едно ръководство, което да ви помогне как да откриете най-добрите ресторанти в София.

Независимо от това е за предпочитане да ядете филия с фъстъчено масло вкъщи, вместо лошо приготвена храна по ресторантите. Нищо не помрачава настроението така, както харченето на пари за некачествена храна. В днешно време избора на ресторанти е огромен. Да речем има много приятни рибни ресторанти във Варна. Ако търсите добра международна кухня ще я откриете в някой от многото ресторанти в София.

 

Това са някои от най-важните критерии за избора на хубав ресторант:
• Ресторантът трябва да е чист.
• В ресторанта трябва да ухае на приятно.
• Добре е да има много клиенти.

Ако салонът на заведението не е чист, то в кухнята му без съмнение ще е още по-зле. Прескочете го. Ако не можете да доловите приятното ухание от приготвянето на храната, най-често ще ви поднесат остатъци или нещо, което е старо. Прескочете го. Ако не виждате хора по масите, тогава или кухнята не е добра, или обслужването е ужасно, или пък е ужасно скъпо. Възможно е да има някаква друга причина, поради която хората го избягват. И вие направете така. Други фактори, предопределящи избора на заведение са:

Препоръки. Не са за пренебрегване оценките и коментарите по повод на даден ресторант. Те ще ви създадат добра представа за заведението, особено ако съветите получавате от хора, които знаят за какво говорят. Попитайте колегите си (от отговорите им ще научите нещо ново и за самите тях!)

[showmyads]

Паркинг. Преди да се нахраните, първо трябва да успеете да се предвижите до заведението. Уверете се, че има къде да паркирате наоколо. Ако е необходимо, обадете се предварително и се поинтересувате дали заведението разполага с паркинг или има такъв наоколо.
Резервации. Не забравяйте да направите резервация, ако това е изискване на ресторанта. Обадете се предварително, специално ако мислите да идете по време на празник или уикенд, когато ресторантите са по-натоварени.
Цена. Не е нужно да обирате банка, за да си поръчате добра и прясна храна. Трябва да й се насладите, без да съжалявате за разхода.
Разнообразие. Ако отивате на заведение с компания, менюто трябва да предлага различни ястия, така че да задоволи предпочитанията на всички клиенти.
Количество. Порциите в някои места са много малки, че не е възможно да утолят глада ви. Навярно няма да отидете там отново. В някои ресторанти ви поднасят огромни порции, които едва ли можете да изядете. Тогава, ако храната ви е допаднала, не се безпокойте да поискате да ви затворят в кутия останалото за вкъщи.
Специални изисквания. Проверете дали заведението обслужва гости със нестандартни изисквания. Можете ли да си поръчате ястия с ниско количество на сол, без стабилизатори (като натриев глутамат), вегетарианска кухня и т.н. Това е от значение, ако вие или някой от вашата компания има алергия или има специални хранителни нужди.

И все пак, за големи събития е по-добре да отидете на ресторанти, които вече сте пробвали и сами сте изпитали. Определено вечерта ви ще мине по-добре на място, където сте били преди и където ви познават. Там вие сами бихте могли да дадете съвет, защото познавате листата с вината и познавате начина, по който нещата стават. Не е нужно да се притеснявате за нищо, а само да се наслаждавате на прекрасна храна, заобиколени от приятна обстановка и отлично обслужване.

Понякога може да се попадне на добър ресторант, ако просто последвате обонянието си. Когато бях на конференция Пловдив, се разхождахме по главната улица с част от моята група и изведнъж усетихме полъх на вкусен аромат. Беше почти време за вечеря и решихме да вървим след аромата и да видим къде ще ни отведе. След няколко преки се намерихме на една уличка, на която се виждаше вентилаторът, източник на аромата.

Свихме зад ъгъла и на фасадната част на сградата видяхме бар, с надпис “happy hour” („щастлив час“ – 1 час, в който цените са по-ниски от обичайните). Заведението имаше мексикански Такос с парченца месо, запечени на грил върху топли царевични питки полети с пикантен салса сос. Това беше вкусно и незабравимо изживяване. Докато бяхме на конференцията посетихме и други приятни ресторанти в Пловдив, но този , на който попаднахме чрез обонянието си беше добър. Сега следва форум на морето и се чудим какви ли хубави ресторанти в Бургас ще открием.

Още ли се чудите как да намерите добър ресторант?

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (94 votes)
The following two tabs change content below.