Най-добрите съвети за Споделения хостинг (Shared hosting)

Има различни разновидности на уеб хостинг планове, подходящи за различни сайтове по отношение на системните ресурси или платформата за споделен хостинг, която те изискват. За да изберете най-оптималния вариант за хостинг услуга на вашия сайт, трябва да се съобразявате с това от какъв софтуер се нуждае сървърът, колко дневно кликания очаквате в началото и за в бъдеще, както и всички други специфични нужди, които може да се наложи да бъдат изпълнени.

Добрите страни и предимствата на „споделения хостинг“

Най-подходящия избор за малогабаритни уеб портали с по няколко стотин или няколко хиляди посетители е споделен хостинг акаунт. При този тип хостинг на сайта всеки клиент заплаща само за избрания от тях план, което намалява общата стойност спрямо потребителите значително.

Има различни уеб хостинг акаунти, вариращи от един уеб хостинг доставчик към друг, такива, които предоставят различни количества дисково пространство и трафик, различни квоти за имейл акаунти и така нататък. Добрата страна на това е, че можете да си поръчате пакет, който ще има достатъчно функции, от които вашият сайт наистина се нуждае.

Не трябва да плащате много пари за план, от който няма да се възползвате напълно, или такъв с малък размер на услугите, които не биха били достатъчни. Да вземем за пример Alien Hosting, които предлагат широк спектър от споделени хостинг акаунти, подходящи за частни или малки бизнес уеб страници, които дори предлагат предварително активирани скрипт задвижвани системи като Joomla, WordPress и други – за да го направят по-елементарно за разбиране и употреба.

Ако започнете с един евтин план и изисквате повече системни ресурси, преместване към по-скъп изисква само едно щракване на мишката. Ако сте преценили, че вашият брой съдържание и услуги са се увеличили и имате нужда от повече опции за хостинга на вашия сайт, много лесно може да преминете на следващия план, който компанията предлага.

Недостатъците на „споделения хостинг“

Недостатък на споделения уеб хостинг е, че сървърите имат някои софтуерни приложения, инсталирани на тях, които пречат да активирате нови софтуерни платформи. Като се има предвид различните онлайн портали и най-вече онлайн магазините, нуждата от софтуерни приложения, за да се активира сървърът, за да работи в среда за споделен хостинг, можете да активирате само софтуерни програми, върху които нямате пълен контрол.

Виртуалните частни уеб сървъри

Близък до споделения хостинг, виртуалния частен сървър и „специализирания“ уеб хостинг включват разнообразни функции в зависимост от това, което уеб хостинг доставчикът може да предложи. VPS сървър пакетът съдържа гарантирано съхранение на данни, RAM и CPU квоти, които понякога могат да дават тласък за кратки периоди от време при условие, че има неизползвани ресурси на хардуерната част.

При „специализирания“ уеб сървър единственият ограничаващ фактор е при хардуерната конфигурация и може да бъде поправен само чрез промяна или добавяне на други компоненти. Един частен виртуален хостинг сървър много по-лесно работи, когато става дума за софтуер за виртуализация, която може да се използва, за да го рестартирате, да инсталирате приложения, мониторни статистики и т.н. Администрацията на специализирания сървър е по-сложена, така че към този избор би следвало да прибягват по-опитните потребители.

Подбирането на най-добрия хостинг пакет е изключително важно, тъй като това може да има сериозен ефект върху правилното изпълнение на работата на един уебсайт. Преди избора на акаунт обстойно трябва да се прегледат плюсовете и минусите и дали са напълно отговарящи на изискванията на уебсайта.

FacebookTwitterLinkedIn
4.3/5 - (34 votes)
The following two tabs change content below.